– Haluan panostaa ennaltaehkäisyyn ja nopeaan hoitoon pääsyyn mielenterveyspalveluissa, koska se säästää kärsimystä ja kuluja, Kymen aluevaaliehdokas Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen sanoo

30.12.2021 klo 17:47 Politiikka Samuli Rissanen

Nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Mikaela Blomqvist-Lyytikäiselle sote-uudistuksessa läheisimpiä asioita ovat hoitajien ja omaishoitajien työhyvinvointi, lasten ja nuortenmielenterveyspalvelut ja terapiatakuu.

– Aluevaaleihin päädyin ehdokkaaksi ihan itse. Sote-ala on työni puolesta niin iso osa arkeani ja tähän riittää itseluottamusta politiikankin saralla. Tytär Annika Lyytikäinen on ollut tosin tärkeänä tukijana, hän kertoo KD-Lehdelle.

Sosiaali- ja terveysalasta ja sen uudistuksesta hänelle läheisimpiä aiheita ovat hoitajien ja omaishoitajien työhyvinvointi, lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut ja terapiatakuu.

Oikeat säästökohteet löytyvät näiden ulkopuolelta:

– Kulut kuriin hallintoa yksinkertaistamalla sekä yhteistyön kehittämisellä yksityisen ja kolmannen sektorin välillä, Blomqvist-Lyytikäinen sanoo.

Haluan lopettaa kädenväännön Kouvolan ja Kotkan välillä ja katsoa koko maakunnan näkökulmasta palveluverkostoa ja erikoissairaanhoitoa.

Omaa hyvinvointialuettaan, Kymenlaaksoa hän kehittäisi vähentämällä byrokratiaa ja selkeyttämällä palveluketjuja.

– Haluan säilyttää esimerkiksi terveydenhoitaja-yleislääkäri-työparia joka taajamassa. Mutta haluan myös lopettaa kädenväännön Kouvolan ja Kotkan välillä ja katsoa koko maakunnan näkökulmasta palveluverkostoa ja erikoissairaanhoitoa.

– Haluan panostaa ennaltaehkäisyyn ja nopeaan hoitoon pääsyyn mielenterveyspalveluissa, koska se säästää kärsimystä ja kuluja. Haluan yhdenverataiset kriteerit omaishoitoon, hän listaa.

Lisäksi Blomqvist-Lyytikäinen satsaisi työehtoihin ja työhyvinvointiin kuten työnohjaukseen, työterveyteen ja koulutukseen.

– Toki palkankorotuksetkin ovat paikallaan, mutta niitä tullee valtakunnallisesti, joten Kymenlaaksossa meidän on kilpailtava  hyvinvoinnilla, luoda viihtyisiä hyvähenkisiä työyhteisöjä jossa jaksaa ja viihtyy raskaasta työstä huolimatta. Itselläni on etuoikeus työskennellä sellaisessa, hän kertoo.

Kouvolalainen Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen on ehdolla Kymenlaakson aluevaltuustoon ehdokasnumerolla 8.

Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen

– Nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, jolla on kehitysvammalääketieteen erityispätevyys.

– Tällä hetkellä virassa Kymsotella kehitysvammapsykiatrian ylilääkärinä.

– Lisäksi tekee nuorisopsykiatrina töitä PlusTerveys Lääkärit Oy:n omalla vastaanotolla.

– Naimisissa, kaksi aikuista tytärtä

– Varajäsenä teknisessa lautakunnassa tällä vaalikaudella. 1.1.22 alkaen Kouvolan po:n varapj. Delfins ry:n hallituksen pj

– Harrastaa käsitöiden tekemista, matkailua, geokätköilyä sekä kulttuurin kuluttamista.

Ylös