– Haluan puolustaa riittäviä lähipalveluja, Kainuun aluevaaliehdokas Veijo Moilanen kertoo

3.1.2022 klo 15:06 Politiikka Samuli Rissanen

Teollisuuspalomestari Veijo Moilanen meni uutena valtuutettuna läpi kuntavaaleissa Kajaanissa ja nyt hän on ehdokkaana Kainuun hyvinvointialueen valtuustoon numerolla 374.

– Kuntavaali tulos yllätti myönteisesti ja se oli myös kannustamassa lähtemään mukaan aluevaaleihin. Oman osaston myötävaikutus sekä KD:n puheenjohtajan Sarin innostus vaikuttivat päätökseen, hän kertoo KD-Lehdelle.

Vaikka koko palvelurakenne kiinnostaa Moilasta, hän myöntää, että arjen sosiaali-, ja perusterveyspalvelut ja niiden saatavuus koko hyvinvointialueella pitää saada ensimmäiseksi kuntoon.

Haasteet Kainuun hyvinvointialueella ovat valtavat.

Haasteet Kainuun hyvinvointialueella ovat valtavat.

– Kaikki voimavarat ja  resurssit pitää yhdistää, jotta tästä koitoksesta selvitään. Enemmän hyvinvointia, vähemmän hallintoa, Moilanen toteaa KD:n vaalislogania mukaillen.

KD:n aluevaaliohjelmasta löytyy toinenkin tärkeä teema, jonka Moilanen nostaa esiin: Tavoitteena pitäisi olla sellainen palvelupolku että asiakas saisi palvelut yhdeltä luukulta.

– Riittävä hoitajamitoitus ja hyvinvoinnista huolehtiminen sekä työn vaatimusten mukainen palkkaus saattaisi olla yksi lääke hoitajapulaan. Toinen selkeä tarve on hoitajakoulutuksen lisääminen.

– Haluan puolustaa riittäviä lähipalveluja jotka ovat helposti saatavissa jokaisessa hyvinvointialueen kunnassa. Pelastuspalvelujen toimintaedellytykset  pitää varmistaa myös harvaan asutuille alueille. Pelastustoimen riittävällä rahoituksella pidetään kunnossa miehistö,kalusto sekä varusteet ja maakuntien valmius taso, hän sanoo.

Veijo Moilanen

– 68 vuotias

– Naimisissa, 4 lasta ja 6 lastenlasta.

– Toimii tällä hetkellä Kajaanin valtuustossa ensimmäistä kautta KD:n valtuutettuna sekä ympäristöteknisessä lautakunnassa jäsenenä.

– Harrastuksiin kuuluu ulkoilu lapinporokoiran kanssa, mökillä puuhastelu ja kuntosali silloin tällöin.

 

Ylös