– Hyvinvointialueelle on perustettava hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta, Etelä-Savon aluevaaliehdokas Liisa Hirvonen vaatii

4.1.2022 klo 10:48 Politiikka Samuli Rissanen

Diplomi-insinööri, yrittäjä Liisa Hirvonen Savonlinnasta on ehdolla Etelä-Savon hyvinvointialueen valtuustoon numerolla 77.

Diplomi-insinööri ja hyvinvointialan yrittäjä Liisa Hirvonen on viimeisen vajaan kahdeksan vuoden aikana opiskellut paljon ihmisten terveyteen liittyviä asioita ja työskennellyt kokonaisvaltaisen terveyskonseptin parissa, auttaen ihmisiä löytämään ratkaisuja heidän arjen tavallisiin haasteisiin.

– Tällä hetkellä tuntuu pahalta, että ihmisillä terveyshaasteet, kuten uniongelmat ja suolistohaasteet lisääntyvät ja jaksaminen on koetuksella. Oli luontevaa lähteä ehdolle, koska julkisessa terveydenhuollossa on lähivuosina uudistettava keinoja ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon. Koska jo työskentelen aihepiirin parissa, uskon, että minulla on paljon annettavaa, hän kertoo KD-Lehdelle.

Hän painottaakin terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä kaiken ikäisillä, ja sitä kautta isompien terveyshaasteiden tehokasta ehkäisyä.

– Lapsiperheiden hyvinvoinnista lähtee mielestäni koko yhteiskunnan hyvinvointi, koska sillä on suora vaikutus nuoriin ja työikäisiin myös. Aloitetaan siis neuvolaan panostamisella, mutta huolehditaan jatkossa entistä paremmin, että kaikenikäiset saavat kokonaisvaltaista tukea ja hoitoa.

– Pienyritysten huomioiminen hyvinvointipalvelujen tarjoajina on tärkeää, ja toki avoimuus yhteistyössä eri tahojen välillä kuten koko terveydenhuoltoalalla muutenkin, Hirvonen muistuttaa.

On oltava aikaa kuunnella ja tutkia asiakasta terveys- ja hyvinvointipalveluissa.

Uusilla hyvinvointialueilla Hirvonen haluaisi, että ihminen kohdataan kokonaisuutena, eikä pompotella luukulta toiselle. Tämä voi vaatia uusia palvelupolkuja, kuten neuvontaa, mutta myös lääkäreiden ja hoitajien lisäkoulutusta.

– Ennen kaikkea se vaatii riittävästi aikaa kuunnella ja tutkia asiakasta terveys- ja hyvinvointipalveluissa.

Hän haluaa, että hyvinvointialueelle perustetaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta, joka voi ideoida ja järjestää kuntien kanssa yhteistyössä palveluita, joihin alueen asukkaiden on kätevä päästä käsiksi.

– Jokainen on vastuussa omasta terveydestään, mutta tarvitsemme lisää neuvontaa ja keinoja siihen, että ihmiset uskaltavat tehdä itsenäisiä terveyttään edistäviä tekoja päivittäisessä elämässään.

Lapsiperheiden palveluihin hän toivoo uutta asennetta kokonaisvaltaiseen kohtaamiseen, keinojen antamiseen vanhemmille auttaa lapsia pysymään terveinä ja hyvinvoivina sekä kasvattamaan lapset rohkeasti sekä samalla auttamaan löytämään ideoita kuinka huolehtia parisuhteesta.

– Uskon, että pieni asennemuutos, avoimuus ja kenties pieni lisäkoulutus lapsiperheiden kanssa työskenteleville toisi jo paljon hyvää tähän. Tähän asiaan keskittymällä jokusen vuoden päästä myös mielenterveyspalveluissa ruuhka hellittäisi ja ihmisten työssäjaksaminenkin voi saada buustia.

Liisa Hirvonen

– 39- vuotias diplomi-insinööri ja yrittäjä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja ennaltaehkäisevän terveydenhuollon saralla.
– Perheeseen kuuluu 3 lasta

–  Savonlinnan rakennus- ja ympäristölautakunnan varsinainen jäsen (2017->)

– Harrastaa liikuntaa (kuntosali, avantouinti, kehonpainotreenit, uinti, kahvakuulailu), somea, luonnon ihmettelyä ja ihastelua sekä me&i-vaatteiden myyntiä

Ylös