KD Nuorten pääsihteeri Tommi Terä kolumnissaan: Uusi vuosi, uudet kujeet

11.1.2022 klo 14:15 Kolumnit Tommi Terä

Kuluneen sanonnan voisi tänä vuonna vääntää osuvammin muotoon uusi vuosi, uudet vaalit. Olemmehan todella täysin uusien vaalien äärellä.

Kesälle venyneet kuntavaalit vetivät energiat vähiin itse kullakin. Pian tämän jälkeen päätöksenteon läpäissyt sote-uudistus ja sen myötä lähestyvät aluevaalit tuntuivat etäisiltä. Vaikka tiesimme kyseessä olevan valtavan uudistuksen, olemme ihmisiä. Ahkera kristillisdemokraattikin kaipaa lepoa.

Olemme kuitenkin – jälleen – koonneet rivimme ja tehneet valtavan hienon vaalityön. Vaalien tärkeys on kirkastunut entisestään ja samalla innostus kasvanut. Katse on vahvasti 23. päivässä ja vaalimenestyksen eteen tehtävässä työssä. Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 12. tammikuuta ja päättyy tiistaina 18. päivä.

Keskitytään siis galluplukujen sijaan jakamaan vielä muutama lisäesite, laatimaan vielä muutama lisäkirjoitus tai somepäivitys, viettämään vielä muutama ekstratunti vaaliteltalla ja kohtaamaan vielä muutama ehdokastaan yhä etsivä lähimmäinen.

Ja työtä menestyminen vaatiikin, mutta voimme siihen onneksi myös vaikuttaa. Keskitytään siis galluplukujen sijaan jakamaan vielä muutama lisäesite, laatimaan vielä muutama lisäkirjoitus tai somepäivitys, viettämään vielä muutama ekstratunti vaaliteltalla ja kohtaamaan vielä muutama ehdokastaan yhä etsivä lähimmäinen. Uskotaan, että työ tekijäänsä kiittää.

Voimme hakea tähän motivaatiota länsinaapuristamme. Ruotsin KD:lle povattiin muutamaa kuukautta ennen syksyn 2018 vaaleja 2,4 % kannatusta, mutta vaalipäivän iltana kannatus olikin 6,3 %. Pitkäjänteisestä ja loppuun asti vahvana jatkuneesta työstä seurasi palkinto.

Näistä on puhuttu meidän vaaleina. Eikä ihme, sillä listamme pursuavat sote-alan ammattilaisista ja muista erityisosaajista. Näiden pitäisi olla meidän vaalit. Varmistetaan siis, että nämä myös ovat meidän vaalit. Voimia jokaiselle vaalityön loppurutistukseen!

Kirjoittaja Tommi Terä on turkulainen tradenomi ja KD Nuorten pääsihteeri. Hän on ehdolla Varsinais-Suomen aluevaaleissa numerolla 624.
Ylös