Sari Essayah kolumnissaan: Arvot, asenne ja asiantuntemusta aluevaltuustoon!

12.1.2022 klo 10:40 Kolumnit Sari Essayah

Pääsemme äänestämään maamme historian ensimmäisissä aluevaaleissa. Vaalit tuntuvat tipahtavan syliin yhtä äkkiä, vaikka niiden aihetta eli sote-uudistusta on puuhattu viimeiset kolmekymmentä vuotta. Nyt kun H-hetki on käsillä, korona hallitsee uutisotsikoita.

Kyseessä on kuitenkin yksi Suomen itsenäisyyden ajan suurimmista muutoksista, joka ei koske vain sote-sektoria tai pelkkää hallintoa. Uusiksi menee niin kuntien tehtäväkenttä kuin verotus ja valtionosuudetkin. Terveys- ja sosiaalisektorin tuhansien työntekijöiden työnantaja muuttuu yhdessä yössä. Samoin verovaroillamme kustannettua julkista omaisuutta ja investointeja siirrellään vuokrasopimuksilla uusille toimijoille. Kuten eräs empivä äänestäjä medialle totesi: jos jossain vaaleissa, niin näissä sitä kai pitäisi äänestää.

Meille kristillisdemokraateille aluevaalit osuvat politiikkamme ytimeen.

Meille kristillisdemokraateille aluevaalit osuvat politiikkamme ytimeen. Sosiaali- ja terveydenhuollossa on paljon arvopohjaisia kysymyksiä kuten vanhusten, vammaisten, lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvät linjaukset. Ehdokkaissamme on erittäin paljon sote-alan ammattilaisia, omais- ja perhehoitajia, kasvattajia, yrittäjiä sekä talouden ja hallinnon taitajia. Useimmat heistä ovat omien kotikuntiensa kokeneita luottamushenkilöitä. Ja kaikilla heillä on halu vaikuttaa arjen sujuvuuden ja turvallisuuden parhaaksi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen asioissa.

Näissä vaaleissa on kysymys siitä, että maamme hyvinvointialueet saavat parhaat mahdolliset päättäjät aluevaltuustoonsa. Me tiedämme, että he löytyvät meidän kristillisdemokraattien joukosta.

Joten muistetaan itse äänestää ja kannustetaan muutkin tukemaan osaavia kd-ehdokkaita!

Kirjoittaja Sari Essayah on kauppatieteiden maisteri, kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen, Lapinlahden kunnanvaltuutettu ja aluevaaliehdokas Pohjois-Savon aluevaaleissa numerolla 186. Sari Essayah on Ylen aluevaalitentissä tänään keskiviikkona 12. tammikuuta klo 21, Yle TV1.
Ylös