Kristiina Kunnas pääkirjoituksessa: Ehdokkaat kohti tuntematonta – mutta äänestäjille vaalit ovat tuttu juttu

13.1.2022 klo 12:46 Pääkirjoitukset Kristiina Kunnas

Kuntavaaleja siirrettiin viime vuonna huhtikuulta kesäkuulle, kun ennusteet povasivat järjettömän korkeita koronan tartuntalukuja. Haluttiin varjella äänestäjät – ja säilyttää vaalien äänestysprosentti mahdollisimman korkealla.

Itse asiassa nuo ennusteet tuhansista päivittäisistä tartunnoista eivät tuolloin suinkaan toteutuneet. Ne ovat totta nyt, kun omikron-variantti pyyhkäisee yli valtioiden rajojen, läpi maskien, ohi terveysturvallisten varotoimien. Niin kuin joulu suloinen, koronakin saapui, mutta ihan pyytämättä, nyt köyhän niin kuin rikkaan luo.

Ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona 12. tammikuuta ja jatkuu tiistaihin 18.1. saakka.

Tässä tilanteessa, jota ei osattu viime vuonna suinkaan odottaa, käydään nyt aluevaalit Ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona 12. tammikuuta ja jatkuu tiistaihin 18.1. saakka. Vaalitutkija Sami Borg olettaa äänestysprosentin nousevan jonnekin 30 prosentin korville, mikä tietysti kuulostaa kamalan alhaiselta. Hyvässä tapauksessa, ihmisten löytäessä tutun ehdokkaan, Borg arvelee äänestysinnon nousevan jopa viiteenkymmeneen prosenttiin.

Jokainen ääni siis merkitsee! Kristillisdemokraatit on saanut hyvinvointialueidensa valtuustoehdokkaiksi todella mainioita soteosaajia ja omien alojensa spesialisteja. Ehdokkaiksi lähtivät myös kaikki KD-kansanedustajat, ja näyttävät näin hienoa esimerkkiä – vaikka työtä totisesti riittäisi Arkadianmäelläkin sekä kotikuntien valtuustoissa.

Nyt tarvitaan tukijoukot auttamaan mahdollisimman moni hyvä ehdokas aluevaltuutetuksi. Ehdokkaat lähtivät kohti tuntematonta ensimmäisissä aluevaaleissa. Me äänestäjät sen sijaan osaamme kyllä hommamme. Jokainen KD-ehdokas löytyy vaaligalleriasta Kristillisdemokraattien kotisivulla. Ylös, ulos ja äänestämään!

Ylös