– Koronastrategian päivityksessä kuultava asiantuntijoita, Sari Essayah viestittää pääministeri Marinille

16.1.2022 klo 19:42 Politiikka Merja Eräpolku

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah ihmettelee pääministeri Sanna Marinin antamia lausuntoja, joissa tämä on esittämässä nykytilanteessa toimimattomalle koronapassille jatkoa. Essayah neuvoo hallitusta kuuntelemaan asiantuntijoita.

Pääministeri Sanna Marinin hallitus on palauttamassa koronapassia tilanteessa, jossa THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen on kyseenalaistanut koko koronapassin käytön: Koronarokotteet eivät estä etenkään omikronvariantin aiheuttamia tartuntoja, vaikkakin ne estävät vakavaa sairastumista.

– THL:n Salminen on loogisesti todennut, että pohja koko koronapassin ympäriltä tippuu pois. Tätä taustaa vasten pääministerin ulostulo ihmetyttää ja ennakoi koronastrategian päivityksessä sekavuuden jatkuvan, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah toteaa ja kehottaa hallitusta kuuntelemaan asiantuntijoita.

Koronapassin palauttaminen sitä vastoin loisi väärää turvallisuuden tunnetta.

Essayah muistuttaa, että tässä koronavarianttitilanteessa Kristillisdemokraatit ovat koko ajan muistuttaneet terveysturvallisuustoimenpiteistä ja pikatestauksen lisäämisestä.

– Koronapassin palauttaminen sitä vastoin loisi väärää turvallisuuden tunnetta, kun rokotettukin voi jopa oireettomana kantaa virusta ja tartuttaa muita.

Suomalaisen koronapassin on voinut saada rokotusten lisäksi sairastetulla koronataudilla tai pelkällä negatiivisella testituloksella. Sitä on käytetty rajoitusten purkamiseen.

Nyt pääministeri Marin on pohtinut koronapassista poistettavaksi negatiivisten testitulosten antaman merkinnän.

– Tällä hetkellä läheskään kaikkia koronaan sairastuneita ei pystytä testaamaan. Monet kotona taudin sairastavat eivät edes hakeudu testiin pitkien jonojen vuoksi. Monelta jää merkintä sairastamalla saadusta immuniteetista saamatta koronapassiin. Koronapassista tulisi silloin käytännössä rokotepassi, mikäli viralliseen PCR-testiin ei pääse, toteaa Essayah.

Ylös