Ennakkoäänestys päättyy – Sari Essayah MTV3:n suuressa vaalitentissä klo 20

18.1.2022 klo 19:31 Uutiset Kristiina Kunnas

Aluevaalien ennakkoäänestys päättyy tiistai-iltana ja vaalipäivään on aikaa viisi yötä. Kampanjointi tiivistyy ja puheenjohtaja Sari Essayah’lla on meneillään viimeisten vaalikeskustelujen ruuhka.

Ennakkoäänestys Suomen historian ensimmäisissä aluevaaleissa päättyy tiistai-iltana. Sunnuntaina 23. tammikuuta on varsinainen vaalipäivä.

Kampanjointi on ollut varsin erilaista kuin ennen pandemiaa. Yleisötilaisuudet ovat lähestulkoon kiellettyjä, joitakin väljiä ulkoilmatapahtumia lukuunottamatta.

Puheenjohtaja Sari Essayah’lla on tällä viikolla vielä suma vaalikeskusteluja.

Puheenjohtaja Sari Essayah’lla on tällä viikolla vielä suma vaalikeskusteluja. Tiistaiaamuna oli Ilta-Sanomien vaalitentti ISTV:ssä, jossa Essayah oli Timo Haapalan haastateltavana yhdessä RKP:n Anna-Maja Henrikssonin ja Vasemmistoliiton Li Anderssonin kanssa.

Tänä iltana 18. tammikuuta klo 20 alkaa MTV3:n suuri vaalitentti, jossa esiintyvät kaikki yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajat.

Keskiviikkoiltana 19. tammikuuta Essayah osallistuu Helsingin Sanomien vaalitenttiin klo 18.

Ylen viimeinen suuri vaalikeskustelu on torstai-iltana 20. tammikuuta klo 21.

Essayah on näyttänyt esimerkkiä puoluejohtajasta ja kansanedustajasta, joka laittaa itsensä likoon kaikissa vaaleissa.

– Kun kuntien taloudesta siirtyy 20 miljardia valtion kautta hyvinvointialueille, ja kuntien keskeiset sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät alueille, tarvitaan kokemusta julkishallinnosta ja luottamustoimissa toimimisesta, Essayah muistuttaa KD-Lehden haastattelussa.

 

KD:n Facebook-sivulla katsottavissa puolueen omat sote-livet

Sote-live-lähetyksissä haastateltavina ovat olleet puheenjohtaja Sari Essayah sekä varapuheenjohtajat Peter Östman ja Tiina Tuomela, ja sote-alan asiantuntijaehdokkaista lisäksi Timo Alaräisänen Lapista, Hanna-Lea Ahlskog Keski-Pohjanmaalta sekä Piia Flink-Liimatainen Keski-Suomesta. Katsottavissa Kristillisdemokraattien Facebook-sivulla faceboo.com/kristillisdemokraatit

Tänään tiistaina 18. tammikuuta Lohjan KD:n sote-livessä lasten ja nuorten pahoinvoinnista keskustelevat klo 19 Länsi-Uudenmaan lohjalaiset aluevaaliehdokkaat Ari Mönttinen, Susanna Ahonen ja Lassi Hyttinen. Sote-livet on juontanut Merja Eräpolku. Katsottavissa täältä

Ylös