Nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen motivoitui sote-vaaleista ja otti paikan Kymenlaakson aluevaltuustossa

25.1.2022 klo 14:44 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien Kymenlaakson aluevaalien läpimenijä on kouvolalainen nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen, jolla on myös kehitysvammalääketieteen erityispätevyys.

Blomqvist-Lyytikäinen keräsi aluevaaleissa 297 ääntä ja nappasi kristillisdemokraattien listalla piikkipaikan, joka tuntui vaali-iltana yllättäneen iloisesti kouvolalaisen erikoislääkärin.

Kesäkuun kuntavaaleissa debytoinut nuorisopyskiatrian erikoislääkäri Blomqvist-Lyytikäinen kertoi olleensa todella motivoitunut nimenomaan aluevaaleista, jonka teemat ovat keskeinen osa hänen omaa osaamistaan.

– Tällainen äänimäärä on silti iso yllätys, hän sanoo.

Blomqvist-Lyytikäinen arvioi, että oli kampanja-aikana oikeaan aikaan satsaamassa someen ja vaalivideoon, joka julkaistiin sopivaan aikaan, ennen suurinta vaaliähkyä.

– Onneksi minulla on ollut pätevä kampanjapäällikkö, joka on auttanut somessa, Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen kehuu KD:n eduskuntaryhmässä työskentelevää tytärtään Annika Lyytikäistä.

– Kymenlaakson aluevaltuustossa haluan karsia päällekkäisyyksiä, jotta rahat saadaan riittämään hoitoon, hän sanoo.

Kotkassa sairaanhoitajana työskentelevä Mikko Almgren on kaupunginvaltuutettu ja pian myös Kymenlaakson hyvinvointialueen valtuutettu. Hän keräsi vaaleissa 273 ääntä. Almgren kertoi kuntavaalien alla sairaanhoitajan työstään, joka mullistui koronapandemian myötä.

Kymenlaakson aluevaltuustoon menee Blomqvist-Lyytikäisen ohella myös Kotkan kaupunginvaltuutettu, sairaanhoitaja Mikko Almgren. Hän keräsi vaaleissa 273 ääntä.

 

Ylös