”Toivottavasti vasemmistohallitus ei sulje korviansa viestiltä” – Essayah vaatii ripeitä toimia talouden vakauttamiseksi

26.1.2022 klo 14:54 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah vaati hallitukselta ripeitä toimenpiteitä julkisen talouden vakauttamiseksi.

Talouspolitiikan arviointineuvosto julkaisi tänään raporttinsa. Sen mukaan tulevien vuosien kasvunäkymiin liittyy ennustettua heikomman talouskehityksen riskejä, jotka ovat suurempia kuin normaaleina aikoina.

Arviointineuvosto suosittaa tämän huomioon ottamista myös talouspoliittisissa päätöksissä.

Vasemmistohallitus on ottanut ennätysmäärän velkaa ja rikkonut menokehykset.

Suunnitelma menokehyksiin palaamiseksi on arviointineuvoston mukaan laadittava parlamentaarisesti jo tällä hallituskaudella.

– Toivottavasti vasemmistohallitus ei sulje korviansa viestiltä, KD:n puheenjohtaja Sari Essayah sanoo.

Hän muistuttaa, että vasemmistohallitus on ottanut ennätysmäärän velkaa ja rikkonut menokehykset.

– Kasvava velka-aste ja pitkään jatkunut rakenteellinen alijäämä ovat kestämätön yhtälö. Ilman toimia hyvinvointipalveluilta katoaa rahoituspohja. Talouden vakauttamista ei voi jättää seuraavalle hallitukselle.

– Yhteistä koordinoida yli vaalikausien on lisättävä. Mikäli maailmantalous menee taantumaan, euroalueelle tulee häiriöitä, korot nousevat tai tapahtuu muuta odottamatonta, voi tilanne muuttua huonommaksi nopeastikin. Ennakointi sekä pitkäjänteinen finanssipoliittinen suunnittelu on erittäin tärkeää, Essayah toteaa.

Ylös