Päivi Räsänen jatkaa KD eduskuntaryhmän johdossa – kansanedustajat Antero Laukkanen ja Sari Tanus varapuheenjohtajiksi

2.2.2022 klo 16:42 Eduskunta Samuli Rissanen

– Meillä on eduskunnassa kokenut ja osaava KD-viisikko, jonka kanssa töitä on totuttu tekemään rintarinnan, Päivi Räsänen kommentoi ryhmän järjestäytymiskokouksen jälkeen.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä on valinnut kansanedustaja Päivi Räsäsen jatkamaan eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

Räsänen luotsaa siten kristillisdemokraattista eduskuntaryhmää aina vuoden 2023 kevääseen saakka, sillä vuoden 2022 valtiopäivät jatkuvat poikkeuksellisesti eduskuntavaalikeväänä maaliskuuhun 2023.

– Meillä on eduskunnassa kokenut ja osaava KD-viisikko

– Meillä on eduskunnassa kokenut ja osaava KD-viisikko, jonka kanssa töitä on totuttu tekemään rintarinnan, Räsänen kommentoi.

KD eduskuntaryhmä suuntaa kevääseen agendallaan ihmisten hyvinvointi ja talouden tervehtyminen. Korona-aika on jättänyt jälkeensä paitsi valtionvelkaa, myös monenlaista hyvinvointivelkaa.

Kansanedustajat Antero Laukkanen ja Sari Tanus. (Kuva: Kristiina Kunnas)

Ryhmän ensimmäisenä varapuheenjohtajana tänään avatuilla valtiopäivillä toimii kansanedustaja Antero Laukkanen Espoosta ja toisena varapuheenjohtajana kansanedustaja Sari Tanus Tampereelta.

– Jonot sosiaali- ja terveydenhuoltoon ovat kasvaneet, koululaisille on kertynyt oppimisvelkaa ja moni työntekijä tai yrittäjä on menettänyt toimeentulonsa, toiset taas ovat joutuneet poikkeuksellisessa ajassa tekemään töitä uupumukseen asti. Moni on jäänyt entistä enemmän yksin, oli sitten kyse työstä, opiskelusta tai vapaa-ajasta. Tätä velkaa meidän on nyt pystyttävä korjaamaan, ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkava Laukkanen toteaa.

Myös Tanus pitää tärkeänä, että yhteiskunta saadaan nopeasti auki ja ihmisten luottamus moninaisten koronatoimien jälkeen palautettua. Lisäksi hän nostaa esiin ulko- ja turvallisuuspoliittiset haasteet.

– Suomen on nyt erityisen tärkeää osallistua kiristyneen kansainvälisen tilanteen liennyttämiseen, ja sen parissa varmasti työskentelemme myös eduskunnassa tänä keväänä tiiviisti, hän lisää.

Ylös