Pirkanmaan KD-aluevaltuutettu Riitta Kuismanen kolmanneksi suosituin Pirkkalassa

3.2.2022 klo 09:33 Henkilöt Kristiina Kunnas

Pirkkalassa kolmanneksi eniten ääniä saanut sosiaalipsykologi, kunnanvaltuutettu ja KD-puoluevaltuuston puheenjohtaja Riitta Kuismanen ei ota aluevaalimenestystään vain omaan piikkiinsä.

– Pirkanmaalla oli mukava joukko aktiiveja, joiden kanssa teimme toimivaa yhteistyötä. En muista, että ennen olisimme saaneet niin monia panostamaan yhteiseen hyvään, Riitta Kuismanen kertoo.

– Jokaiselle syntyi oma rooteli, jota hoiti oman kampanjansa ohella.

– Ilman pyyteettömiä puurtajia tällaiset tulokset eivät olisi mahdollisia.

Ilman pyyteettömiä puurtajia tällaiset tulokset eivät olisi mahdollisia.

– Joten menestys ei ole minun ansiotani tai jonkun toisen läpimenneen, vaan hyvän yhteistyön lopputulos. Ilman kaikkien panosta meistä ei olisi kukaan mennyt läpi, Kuismanen huomauttaa.

Kuismanen toimii Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajana. Hänen mielestään Pirkanmaan aluevaalien ehdokasjoukko oli erinomaisen monipuolinen ja asiantunteva.

– On tärkeää, että kaikille löytyisi nyt oma paikka toimia puolueessamme. Vain näin voimme kasvaa täyteen potentiaaliimme.

Pirkkalassa Kristillisdemokraattien kannatus oli 3,5 prosenttia vuonna 2012 ja 8,3 prosenttia näissä vaaleissa 2022.

Pirkkalassa Kristillisdemokraattien kannatus oli 3,5 prosenttia vuonna 2012 ja 8,3 prosenttia näissä vaaleissa 2022.

– Uskon, että se on puhtaasti pitkän linjan tulosta. Kuntalaisten luottamusta ei voiteta valtavalla media-showlla vaan sitkeällä työllä.

Kuismanen laskee kirjoittaneensa kymmenen viime vuoden aikana lähes 200 eri kirjoitusta lehtiin.

– Osa niistä on julkaistu useissa maakuntalehdissä samanaikaisesti. Nimi tulee vähitellen tutuksi lukijoille. Systemaattinen kirjoittaminen on brändäystä, Kuismanen perustelee.

Hän kertoo saavansa usein palautetta siitä, että on onnistunut nostamaan uusia asioita keskusteluun.

– Teen paljon taustatyötä, kun työstän kirjoituksiani, ja tarkistan aina faktat. Tavoitteenani on pyrkiä vaikuttamaan johonkin asiaan enkä kirjoita vain miellyttääkseni tai kerätäkseni kannatusta.

– Olen ikuinen maailmanparantaja.

Omat vaalilehdet

Pirkkalan Kristillisdemokraatit ovat tuottaneet tabloid-kokoisen Kride-lehden jo kolme kertaa. Sitä on jaettu vaalien aikaan kaikkiin niihin talouksiin, jotka sallivat ilmaisjakelut.

Lehdessä on ollut kahdeksan tai 12 sivua, ja siinä on kartoitettu KD-politiikkaa sekä tavoitteita, ja tuotu esiin monipuolista asiantuntemusta.

– Uskon, että lehti on tuottanut tulosta. Syntyneellä kokonaiskuvalla on varmasti vaikutusta kuntalaisten käsityksiin puolueestamme. Ehdokkaat ovat saaneet mahdollisuuden tuoda kantojaan esiin, Riitta Kuismanen kertoo.

Aluevaaleihin 11 KD-ehdokasta teki oman lehden, jota painettiin 50 000 kpl.

– Kukin maksoi osuutensa painosta ja jakelusta.

– Tuleviin vaaleihin olemme jo suunnitelleet vastaavanlaista.

”Kuismanen vain nostaa kannatustaan”

Pitkäaikainen KD-toimija Tapio Kangasniemi iloitsee siitä, että Pirkkalassa Kristillisdemokraateista on tullut entistä suositumpi.

Riitta Kuismanen vain nostaa kannatustaan. Nyt hän sai Pirkkalasta 540 ääntä, eli 6,4 % koko kunnan äänisaaliista. KD sai kaikkiaan 701 ääntä ja 8,3 prosentin kannatuksen. Kasvua viime kesäkuun kuntavaaleista oli 2,4-prosenttiyksikköä.

–   Ansio on lähes yksinomaan Riitta Kuismasen. Hän on Pirkkalan kolmanneksi suosituin poliitikko, Kangasniemi kiittelee.

Vielä kesäkuussa Kristillisdemokraatit oli kahdella valtuutetullaan toiseksi pienin ryhmä. Silloin Vasemmistoliitto jäi taakse, mutta aluevaaleissa myös Keskusta ja Vihreät.

– Eli tällä hetkellä KD on Pirkkalan neljänneksi suurin poliittinen liike. Edellä ovat Kokoomus, SDP ja perussuomalaiset 880 äänellään.

– Tämä suunta jos jatkuu, olemme kohta kunnan kolmanneksi suurin ryhmä, Kangasniemi visioi.

Riitta Kuismanen (alhaalla vasemmalla, kyykyssä) värikkäässä ehdokasjoukossa oranssissa takissaan. – Teimme Pirkanmaalla hienoa yhteistyötä aluevaaleissa, hän kiittää. Pirkanmaan KD-aluevaltuutettujen ryhmän muodostavat tamperelainen kansanedustajat Sari Tanus (kuvassa oikealla), yrittäjä ja varakansanedustaja Kauko Turunen Parkanosta (ei kuvassa), toimitusjohtaja Sirpa Pursiainen Tampereelta (kuvassa Riitta Kuismasen takana) ja Pirkkalan Riitta Kuismanen. Varavaltuutetut ovat Pirjo Raunio Sastamalasta, Piia Nurmela Lempäälästä (kuvassa penkillä toinen oikealta), Nina Alanen Ylöjärveltä sekä Jorma Jussila Kangasalta.

 

 

Ylös