”Hintojen nousu tuntuu etenkin maaseudulla” – Kristillisdemokraatit mukaan välikysymykseen polttoaineiden ja sähkön hinnasta

7.2.2022 klo 18:56 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä osallistuu välikysymykseen polttoaineiden ja sähkön hinnasta. KD on huolissaan energiahuoltovarmuudesta ja energiakriisin vaikutuksista niin kansalaisille, maataloudelle kuin teollisuudelle.

Kristillisdemokraatit on mukanan perussuomalaisten välikysymyksessä polttoaineiden ja sähkön hintojen noususta ja hallituksen kyvyttömyydestä reagoida tilanteeseen. Mukaan on ilmoittautunut myös Liike Nyt ja Kokoomus harkitsee.

– Energiakriisi on Suomea paljon laajempi ilmiö, mutta sen ratkaisemiseksi tarvitaan kansallisia toimia, joista hallitus on vastuussa, kansanedustaja Peter Östman perustelee KD-ryhmän päätöstä lähteä mukaan välikysymykseen.

Polttoaineiden ja energian hintojen nousu vaikeuttaa elämää erityisesti maaseudulla.

Östman peräsi hallitukselta toimia asian tiimoilta viimeksi torstaina eduskunnan kyselytunnilla.

Kristillisdemokraatit muistuttavat, että polttoaineiden ja energian hintojen nousu vaikeuttaa elämää erityisesti maaseudulla. Pienituloiselle kodin lämmittämisen tai työssäkäynnin merkittävästi kohonneet kustannukset voivat olla ylivoimaisia.

– Haluamme varmistaa, että hallitus ottaa kevään ilmasto- ja kehysneuvotteluissaan vakavasti energiakriisin vaikutukset kansalaisten kukkaroon, Östman toteaa.

Ylös