KD Naiset vaatii palkankorotuksia tärkeille hoito-, kasvatus- ja opetusaloille – ”Saataisiin muihin töihin siirtyneistä osa takaisin

9.2.2022 klo 09:30 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien naisjärjestö KD Naiset muistuttaa, että laajalti arvostetusta työstä pitäisi saada sille kuuluva entistä korkeampi palkka.

Kevään 2022 aikana käydään neuvotteluja monien eri alojen työehtosopimuksista. Paljon on puhuttu hoitajien palkankorotuksista ja työolojen parantamisesta.

– Pidämme näitä erittäin tärkeinä ja kannatamme niitä. Uskomme, että alalta muihin töihin siirtyneet ainakin osittain palaisivat korotusten myötä takaisin alalle, toteaa KD Naisten kannanotto.

– KD kohdensi vaihtoehtobudjetissaan syksyllä 2021 hoitajien palkkoihin yli puoli miljardia. Olisi toivottavaa, että myös muut puolueet linjaisivat asian yhtä rohkeasti.

KD Naiset haluaa lisäksi muistuttaa neuvottelijoita varhaiskasvatus-ja opetusalan palkkojen nostamisesta ja työolojen parantamisesta.

On taaksejäänyttä aikaa ajatella, että hoito-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaiset tekevät työtään pelkästä kutsumuksesta.

– Erityisesti varhaiskasvatuksessa on huutava pula koulutetuista varhaiskasvatuksen opettajista. Tilanne on kärjistynyt varsinkin pääkaupunkiseudulla, jossa on ryhmiä tai kokonaisia päiväkoteja vailla yhtään koulutettua opettajaa.

– On taaksejäänyttä aikaa ajatella, että hoito-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaiset tekevät työtään pelkästä kutsumuksesta, KD Naiset kritisoi.

– Laajalti arvostetusta työtä pitää maksaa työntekijälle hänen ansaitsemansa parempi palkka, naisjärjestö vaatii.

 

Ylös