KD:n erityisjärjestöjen puheenjohtajat ruotivat aluevaaleja – ”Naiset ja ruotsinkieliset menestyivät, mutta nuoria ei valittu”

12.2.2022 klo 13:30 Politiikka Kristiina Kunnas

KD Naiset tuki naisehdokkaita ympäri Suomen, ruotsinkielisiä meni läpi vaaleissa, mutta KD Nuoret kokee, että aluevaalit eivät olleet nuorten vaalit. Kokemus ja ikä puhuivat.

KD Naiset järjesti sotevartteja

–  Pidimme sotevartteja somessa. Halusimme kannattaa kaikkien KD Naisten vaalityötä ja jaoimme pientä tukea naisehdokkaille.

–  Seurasin somessa tosi tarkkaan naispiirien kampanjaa. Koko puolueen ja naisten kampanjointi näyttäytyi hyvähenkisenä, innostuneena ja entistä monipuolisempana, toteaa puheenjohtaja Sari Kumin.

Koko puolueen ja naisten kampanjointi näyttäytyi hyvähenkisenä, innostuneena ja entistä monipuolisempana.

– Naisnäkökulmasta iloitsemme, että 47 prosenttia aluevaltuutetuista on naisia.

– KD Naiset on jo aloittanut valmistautumisen eduskuntavaaleihin, Kumin kertoo.

 

KD Nuoret eivät menestyneet

– Nämä eivät olleet nuorten vaalit, myöntää nuorisojärjestön puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama.

– Vain yksi ehdokas meidän ikähaarukasta pääsi läpi, kuopiolainen 30-vuotias lääkäri Annukka Ojala. Alle 30-vuotiaista KD-ehdokkaista ei tullut valituksi yhden yhtä.

–  Pitää keksiä ne keinot, miten me saisimme entistä enemmän nuoria ehdokkaita mukaan. Hankekoordinaattori teki paljon töitä tämän eteen, mutta tulosta ei tässä tullut.

– Kokemus painoi näissä vaaleissa. Siinä suhteessa me nuoret olemme alakynnessä, Rinta-Valkama toteaa.

–  Olemme jalkautumassa koko Suomeen ja toivomme sen tuovan tulosta seuraavissa vaaleissa.

 

KD Svenska menestyi odotetusti

–  Aluevaaleissa oli 68 ruotsin- tai kaksikielistä ehdokasta. Valittuja on seitsemän, mikä on lievästi vähemmän verrattuna osuuteen jäsenistössä.

–  Alueittain olen tyytyväinen kaikkiin, varsinkin vaaliliittoalueisiin, kertoo ruotsinkielisen KD Svenska Organisationen -erityisjärjestön puheenjohtaja Leo Byskata. Hänestä tuli Keski-Pohjanmaalla vara-aluevaltuutettu.

Hieman pettynyt olin siitä, että urbaani näkökulma ja eteläinen Pohjanmaa jäi vaille edustusta. Vaasasta saimme vain varavaltuutettuja.

– Toivoin Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla neljää aluevaltuutettua. Näin tapahtui, mutta hieman pettynyt olin siitä, että urbaani näkökulma ja eteläinen Pohjanmaa jäi vaille edustusta. Vaasasta saimme vain varavaltuutettuja.

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ylös