– Meidän pitäisi varautua erilaisiin häiriötilanteisiin, KD:n kansanedustaja Sari Tanus muistuttaa

12.2.2022 klo 07:00 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Sari Tanus valittiin 2400 äänellä Pirkanmaan aluevaltuustoon. Tanus on KD-Kompassin tämän viikon vieras.

– Olen nöyrän kiitollinen äänisaalista, hän kertoo.

Ihmiset äänestivät hänen mukaansa erityisesti sote-osaamista aluevaltuustoihin.

Heti vaalien jälkeen Tanus aloitti eduskunnan kevätistuntokauden muiden kansanedustajien tavoin. Hän puhuu KD-Kompassi-ohjelmassa muun muassa huoltovarmuudesta.

– Meidän pitäisi varautua erilaisiin häiriötilanteisiin, hän sanoo. Hän on asiaa käsittelevän parlamentaarisen seurantaryhmän jäsen, joka on pitänyt ensimmäiset kokouksensa.

Tanus antaa ohjelmassa myös joitakin käytännön vinkkejä, joilla esimerkiksi ikäihmiset voivat varautua muutaman päivän ajaksi, jos jokin häiriötekijä sattuisi muuttamaan arkea. Toimintakyvyn ylläpitäminen on hänen mukaansa niin ikään ehdottoman tärkeää.

– Nyt on meidän jokaisen toimittava niin, ettei virusta viedä eteenpäin.

Nykyistä eduskuntakautta on enää vuosi jäljellä ja koronapandemiassa edetään rajoituksia purkaen. Tanus korostaa jokaisen vastuuta uudessa tilanteessa. Se on tärkein kevään asioista, sillä se viitoittaa tietä kesään. Kevät näyttää, pääsemmekö todella nauttimaan kesällä vapaasti kulttuuri- ja muista tapahtumista.

– Nyt on meidän jokaisen toimittava niin, ettei virusta viedä eteenpäin. Jos tartunnan on saanut, on pystyttävä kotona.

Vaikka kansanedustajalla itsellään on vähän vapaa-aikaa, hän kertoo kaipaavansa niin kirkkoon, konserttiin kuin lätkämatsiinkin.

– Kirkkoa on voinut onneksi kuunnella ja nähdä digiväylien kautta. Ykkösjuttu, mitä olen nyt kaivannut, on päästä seuraamaan lätkämatseja ja kannustamaan poikiani, hän sanoo.

Kuuntele Tanuksen koko haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä lauantaina 12.2. klo 12.50.

 

Ylös