Kristillisdemokraattien kansanedustajat tuomitsevat jyrkästi Venäjän hyökkäyksen ja kannustavat hallitusta Ukrainan tukitoimiin

24.2.2022 klo 15:18 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä tuomitsee jyrkästi Venäjän perusteettoman ja laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan.

KD:n kansanedustajat toivovat konkreettista tukea Ukrainalle.

Kristillisdemokraattien kansanedustajat muistuttavat, että hyökkäyksellään itsenäiseen ja demokraattiseen naapurimaahansa Venäjä horjuttaa koko Euroopan turvallisuutta ja maailmanrauhaa tavalla, joka tulee vahingoittamaan myös Venäjän kansaa.

Samalla edustajat tuntevat syvää myötätuntoa kaikkia ukrainalaisia, niin siviilejä kuin asevoimissakin palvelevia, kohtaan. He haluavat ilmaista tukensa Ukrainan suvereniteetille ja sen demokraattisesti valituille johtajille.

Kannustamme hallitusta tukitoimiin, joilla Suomi voi vahvistaa Ukrainan omaa puolustuskykyä sekä siviiliyhteiskunnan kestokykyä.

– Tuemme Suomen ulkopoliittista johtoa, Tasavallan presidenttiä ja maamme hallitusta, toimissa tässä haastavassa tilanteessa. Kannustamme hallitusta tukitoimiin, joilla Suomi voi vahvistaa Ukrainan omaa puolustuskykyä sekä siviiliyhteiskunnan kestokykyä. Kansallisen yhtenäisyyden arvoa ei voi tässä ylikorostaa, kansanedustajat sanovat yhteissä kannanotossaan.

Vakava sotatilanne vaatii kristillisdemokraattien mukaan yhtenäisyyttä kaikilta kansainvälisen sääntöpohjaisen järjestelmän puolustajilta, Euroopalta ja myös meiltä suomalaisilta. Pakotteissaan EU:n on oltava vahva ja yhtenäinen.

– Toivomme, että valtiot ympäri maailmaa tuomitsevat yksituumaisesti Venäjän hyökkäyksen ja yhtyvät pakoterintamaan, jotta Venäjä saadaan perääntymään pyrkimyksissään Ukrainan alistamiseksi valtaansa.

– Niin Suomen kuin muidenkin Euroopan maiden on vahvistettava omaa strategista autonomiaansa. Suomen on panostettava maanpuolustuskykyynsä, kyberturvallisuuteensa ja lisättävä eri sektorien huoltovarmuutta, kansanedustajat toteavat.

Ylös