KD Nuoret: Suomen annettava Ukrainalle aseapua

28.2.2022 klo 08:40 Politiikka Kristiina Kunnas

– Suomalaisten pitäisi kansakuntana, oman historiamme tuntien, osata auttaa valtiota, joka taistelee suurvaltaa vastaan. Olemmehan kokeneet saman, KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama muistuttaa. KD Nuoret vaatii Suomea toimittamaan aseapua Ukrainalle mahdollisimman pikaisesti.

Kuluneella viikolla Ukraina on pyytänyt Suomelta aseita avuksi sotaan, jota se käy Venäjää vastaan. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vetosi sodan alettua muihin valtioihin toteamalla, ettei hän tarvitse kyytiä pois Ukrainasta, vaan ammuksia. Puolustusministeri Antti Kaikkosen mukaan suora aseapu ei ole poissuljettu vaihtoehto.

Asiantuntija on arvioinut, että Suomi voisi lähettää Ukrainaan esimerkiksi kiinalaisia rynnäkkökivääreitä, joita emme itse tarvitse puolustuksessamme. Suomella on myös muuta puolustusmateriaalia, kuten panssarintorjunta-aseita, jotka ovat tarpeisiimme nähden vanhentumassa ja joita siten joka tapauksessa on lähiaikoina hankittava lisää.

– Tällaisessa päivänselvässä tilanteessa, jossa Suomi vankasti seisoo Ukrainan tukena, meillä ei ole aikaa jäädä jumittamaan aikaisemmin tehtyihin linjauksiin. Hinta siitä, ettei muu maailma auta Ukrainaa tarpeeksi, on liian suuri, linjaa KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama.

Hinta siitä, ettei muu maailma auta Ukrainaa tarpeeksi, on liian suuri.

KD Nuorten mielestä Suomen linja on väärä.

– Maamme linja asevientikiellosta sotaa käyvälle alueelle tilanteessa, jossa länsimielinen ja suvereeni Ukraina on täysivaltaisen, kansainvälisen oikeuden vastaisen ja epäinhimillisen Venäjän hyökkäyksen kohteena, on väärä, KD Nuoret toteaa tiedotteessaan.

– Suomi kaipasi talvisodassa aseapua. Saimme sitä, mutta osin se tuli aivan liian myöhään. Suomalaisten pitäisi kansakuntana, oman historiamme tuntien, osata auttaa valtiota, joka taistelee suurvaltaa vastaan. Olemmehan kokeneet saman, Rinta-Valkama muistuttaa.

KD Nuoret vaatii, että aseapua pitää toimittaa Ukrainaan mahdollisimman nopealla aikataululla.

KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

Ylös