– Kunnilla on valmius järjestää majoitusta Ukrainan pakolaisille, mutta valtiolta tarvitaan varmuus korvauksista, korostaa Peter Östman

18.3.2022 klo 13:40 Politiikka Merja Eräpolku

Kansanedustaja Peter Östman vaatii hallitukselta toimia, jotta kunnat voivat osallistua aktiivisemmin Ukrainasta Suomeen tulevien pakolaisten asumisjärjestelyihin.

–Tulijoilla on oikeus asua vastaanottokeskuksissa, joiden kapasiteettia nyt kasvatetaankin nopeaa vauhtia. Samaan aikaan kunnilla, yrityksillä ja yleishyödyllisillä yhteisöillä on paljon tyhjiä asuntoja, jotka saataisiin nopeasti asumiskäyttöön, kertoo eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

– Kunnat odottavat nyt ohjeistusta ja ennen kaikkea lupausta siitä, että kulut korvataan takautuvasti. Se olisi valtion kannalta kustannustehokas malli vastaanottokeskuksiin verrattuna ja täydentäisi järjestelmää, Östman sanoo ja kiirehtii ohjeistusta.

Östman korostaa, että tulijoita on paljon, minkä vuoksi kuntien kapasiteetti pitää saada käyttöön nopeasti.

Ylös