Kristillisdemokraattinen kansanedustajat moittivat hallitusta hoitoalan hätähuutojen kaikumisesta kuuroille korville

6.4.2022 klo 08:30 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustajat muistuttavat, että hoitoalan kuormitus ei tule yllätyksenä, sillä kriisi ja resurssipula on muhinut jo vuosia ja koronapandemia pahensi sitä entisestään.

Jo viime syksynä uutisoitiin Tehyn kyselystä, jonka vastaajista lähes 90 prosenttia oli harkinnut alanvaihtoa.

Kristillisdemokraatit on ainoana oppositiopuolueena on pitänyt esillä sote-rahoituksen riittävyyttä. Ryhmän kansanedustajat vaativat viime syksynä hallitukselta radikaaleja toimia hoitajien tilanteen helpottamiseksi ja esitti vaihtoehtobudjetissaan puolen miljardin euron panostusta hoitajien palkkaamiseen.

– Hallitus ei tätä viestiä kuunnellut, KD:n kansanedustajat sanovat.

hallitus joutuu syömään itse keittämäänsä soppaa

He arvioivatkin nyt, että hallitus joutuu syömään itse keittämäänsä soppaa, mutta hoitoalan kriisi on silti ratkaistava.

Parhaillaan hallitus pitää taskussaan potilasturvallisuuslakia, joka iskisi kipeästi jo entuudestaan kovia kokeneelle hoitoalalle. KD eduskuntaryhmä suhtautuu mahdolliseen esitykseen kriittisesti.

– Potilasturvallisuus on tietenkin varmistettava kaikissa olosuhteissa. Toivomme työmarkkinaosapuolten löytävän sovitteluratkaisun. Tilanne on tulehtunut, eikä luottamuspääomaa osapuolten välillä ole yhtään liikaa. Sopua on rakennettava kaikin mahdollisin keinoin, edustajat toteavat.

Ylös