”Olemme nyt isänmaan kannalta tärkeimmän päätöksen edessä” – 27 vuotta eduskunnassa vaikuttanut Päivi Räsänen toivoo Suomesta ripeällä tahdilla Nato-jäsenmaata

20.4.2022 klo 17:18 Eduskunta Samuli Rissanen

– Olen ollut 27 vuotta eduskunnan jäsen ja ajattelen, että olemme nyt isänmaan kannalta tämän ajanjakson tärkeimmän päätöksen edessä. Toivon, että eduskunta päätyisi ripeällä tahdilla myönteiseen Nato-ratkaisuun, kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoo.

Räsänen korostaa, että turvallisuus on nyt rakennettava uudelle perustalle, kun Venäjä on omilla toimillaan, hyökkäyssodalla Ukrainaan, menettänyt luottamuksemme.

– Ukrainan sota on osoittanut kaikille sen, miten yksin liittoutumaton maa on jäänyt puolustamaan itseään.

– Ukrainan sota on osoittanut kaikille sen, miten yksin liittoutumaton maa on jäänyt puolustamaan itseään.

Nato jäsenyyden myötä Suomi olisi osa Naton yhteistä puolustusta ja viidennen artiklan mukaisten turvatakuiden piirissä ja silloin hyökkäyksen kohteeksi joutumisen kynnys kohoaisi merkittäväksi, Räsänen muistuttaa.

– Sellaisen maan haluaisin itse olla jättämässä lapsilleni ja lastenlapsilleni.

Hän kertoo toivovansa sitä, että liittymisprosessi hoidettaisiin nopeasti hyvällä kansallisella yhteishengellä niin, että harmaa ajanjakso jäisi mahdollisimman lyhyeksi.

Eduskunta käy parhaillaan lähetekeskustelua hallituksen turvallisuuspoliittisesta selonteosta, jossa arvioidaan, että Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon lisäisi vakautta Itämeren alueella pitkällä aikavälillä.

Lähetekeskustelun jälkeen Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden käsittely jatkuu asiantuntijoiden kuulemisella eduskunnan valiokunnissa.

Ylös