KD Nuoret vaatii: Tuomiojan erottava ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajuudesta

26.4.2022 klo 13:42 Uutiset Kristiina Kunnas

– Pidämme huolestuttavana sitä, että näinkin vaikutusvaltainen poliitikko kuin Erkki Tuomioja yhtyy rajan takaa tulevaan informaatiovaikuttamiseen, Kristillisdemokraattien nuorisojärjestö KD Nuoret toteaa kannanotossaan.

Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan Erkki Tuomiojan viimeaikaiset lausunnot ovat kohahduttaneet.

– Tuomiojan puheet Natoon ja Venäjään liittyen ovat olleet harkitsemattomia ottaen huomioon roolin, jossa hän toimii, KD Nuoret arvostelee.

KD Nuoret yhtyy Kokoomusnuorten, Keskustanuorten ja Perussuomalaisen Nuorison kritiikkiin, joka on kohdistunut Tuomiojan toimintaan.

– Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan toimi on luonteeltaan sellainen, että se vaatii aidon kyvyn hoitaa tehtävä isänmaan edun mukaisesti. Tuomiojan toimien perusteella voidaan katsoa, että tämä kyvykkyys ei ole toteutunut, arvioi KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama.

KD Nuoret pitää huolestuttavana sitä, että näinkin vaikutusvaltainen poliitikko yhtyy rajan takaa tulevaan informaatiovaikuttamiseen. Tuomioja sekoittaa psykoosiin liittyvillä puheillaan arkaluontoista turvallisuuspoliittista keskustelua epäasiallisesti, välittämättä sen enempää roolistaan, jossa toimii.

Mikäli Tuomioja ei itse eroa, KD Nuoret vaatii sosialidemokraattien erottavan Tuomiojan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan tehtävästä.

KD Nuoret muistuttaa, että aiemmin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana toiminut Mika Niikko erosi paikaltaan ulkopoliittisesti haitallisten lausuntojensa jälkeen. Tuomioja itse tuolloin kannatti Niikon eroamista tehtävästään. Nyt vastaavaan tilanteeseen jouduttuaan Tuomiojan olisi syytä ymmärtää, että kansan luottamus hänen toimintaansa on vakavasti järkkynyt, ja erota itsenäisesti valiokunnan varapuheenjohtajuudesta.

Mikäli Tuomioja ei itse eroa, KD Nuoret vaatii sosialidemokraattien erottavan Tuomiojan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan tehtävästä.

 

Ylös