Kristillisdemokraattien Sari Tanus puolustusvaliokunnan varajäseneksi – ”Juuri nyt on etuoikeus osallistua PuVin toimintaan”

27.4.2022 klo 16:18 Eduskunta Kristiina Kunnas

– Samoja asioita olemme toki läpikäyneet ja käsittelemme myös tulevaisuusvaliokunnassa. Tässä turvallisuustilanteessa on silti erittäin kiinnostavaa ja suoranainen etuoikeus päästä puolustusvaliokunnan työskentelyyn mukaan, sanoo varajäseneksi keskiviikkona 27. huhtikuuta nimetty kansanedustaja Sari Tanus.

– Kovasti mielenkiinnolla odotan osallistumista puolustusvaliokuntaan, KD:n Sari Tanus myöntää.

KD-Lehti tavoitti Tanuksen keskiviikkona tämän saavuttua tapaamasta eduskunnassa vierailleita ukrainalaisia ja näiden tukijoita.

Tamperelaiskansanedustaja Tanus on ollut tähän asti tulevaisuusvaliokunnan jäsen. Lisäksi hän toimii kaupunginvaltuutettuna, Pirkanmaan aluevaltuutettuna sekä Suomen Keliakialiiton puheenjohtajana.

Puolustusvaliokunnan varajäsenyys tulee nyt ylimääräisenä tehtävänä kiireiseen aikatauluun.

– Olen ollut myös parlamentaarisessa kriisinhallintakomiteassa 2020–2021. Maamme kokonaisturvallisuus ja huoltovarmuus ovat tärkeydessään nyt aivan kärjessä, Tanus muistuttaa.

Paikka puolustusvaliokunnassa on kiinnostavaa jatkumoa.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2024 Euroopan – ja Suomenkin – turvallisuustilanne muuttunut. Eduskunnan valiokunnissa keskustellaan nyt mahdollisuudesta, jossa Suomi hakisi  jäsenyyttä puolustusliitto Natossa. Eduskunta päättänee asiasta toukokuussa.

Sari Tanus kertoo jo tavanneensa puolustusvaliokunnan tuoreen puheenjohtajan Petteri Orpon sekä varapuheenjohtaja Jari Ronkaisen. Puolustusvaliokunnan edellinen puheenjohtaja Ilkka Kanerva menehtyi vaikeaan sairauteen kiirastorstaina 14. huhtikuuta.

– Tämä paikka puolustusvaliokunnassa on kiinnostavaa jatkumoa muulle toiminnalleni eduskunnassa tällä kaudella, Tanus toteaa.

Ylös