”On tärkeää olla mukana kantamassa vastuuta siellä, missä ulkopoliittiset linjaukset tehdään” – Peter Östmanille tärkeä ulkoasiainvaliokunnan varajäsenyys

27.4.2022 klo 21:17 Eduskunta Samuli Rissanen

– Nykyisessä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa tilanteessa on tärkeää että myös KD on mukana kantamassa vastuuta niissä pöydissä missä ulkopoliittiset linjaukset tehdään, kansanedustaja Peter Östman kertoo.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Peter Östman on saanut tärkeän luottamuspaikan eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varajäsenenä.

Ulkoasiainvaliokunta käsittelee merkittävät valtiosopimukset sekä yleistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, ulkomaankauppapolitiikkaa, kehitysyhteistyötä, kansainvälisiä järjestöjä ja suomalaisten rauhanturvajoukkojen asettamista koskevia asioita samoin kuin Euroopan unionin yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa koskevat asiat.

– Näen tämän luontevana jatkeena kansainvälisille kuvioille, joissa olen aina viihtynyt.

Tällä hetkellä valiokunnan pöydällä on hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko, jossa arvioidaan mahdollisen Nato-jäsenyyden hyötyjä ja riskejä.

Valiokunta tekee selonteosta mietinnön.

Östman on kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän valinta tehtävään. Hän on viime vuosina johtanut sekä eduskunnan Israel- että Ukraina-ystävyysryhmien toimintaa ja lisäksi hän on varapuheenjohtajana sekä Saksan että Armenian ystävyysryhmissä.

Viime kaudella Östman toimi varapuheenjohtajana myös eduskunnan Yhdysvaltain ystävyysryhmässä, jonka jäsen hän yhä on. Östman on aktiivinen myös pohjoismaisissa ystävyysryhmissä.

– Näen tämän luontevana jatkeena kansainvälisille kuvioille, joissa olen aina viihtynyt, Östman kertoo.

 

Ylös