”Vuosikymmenen valistus toi tuloksen” – KD Nuoret tyytyväisiä emopuolueen Nato-päätökseen

29.4.2022 klo 21:32 Politiikka Samuli Rissanen

Jo vuodesta 2012 KD Nuoret on järjestönä tehnyt töitä puolueen kannan muuttamiseksi sekä edistänyt kansalaiskeskustelua puolustusliitto Natoon liittyen, KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama muistuttaa.

– KD Nuorten kymmenen vuoden ahkera työ puolueen sisällä on tuottanut tulosta, kun Kristillisdemokraatit ovat viimeinkin kääntyneet Natoon liittymisen kannalle, KD Nuoret kertoo tyytyväisenä kannanotossaan kristillisdemokraattien puoluevaltuuston jälkeen.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto asettui kannattamaan Suomen Nato-jäsenyyttä äänin 43-6. Puoluevaltuusto vahvisti siten viikon takaisen puoluehallituksen kannan, jonka mukaan Naton jäsenyys vahvistaa Suomen turvallisuutta.

KD Nuorten puheenjohtaja Ami Rinta-Valkama kertoo, että jo vuodesta 2012 KD Nuoret on järjestönä tehnyt töitä puolueen kannan muuttamiseksi sekä edistänyt kansalaiskeskustelua puolustusliitto Natoon liittyen.

– Olemme jo pitkään nähneet Venäjän asettaman uhan kansakunnallemme ja toivoneet turvallisuuspolitiikkaamme Naton kokoista muutosta.

KD Nuoret katsoo puolueen olleen valmiimpi kannan muodostukseen asiassa juuri nuorten tekemän pohjatyön vuoksi.

– Olemme jo pitkään nähneet Venäjän asettaman uhan kansakunnallemme ja toivoneet turvallisuuspolitiikkaamme Naton kokoista muutosta. Me olimme Nato-kannalla jo ennen kuin se oli coolia”, Rinta-Valkama sanoo.

Hän muistuttaa, että KD Nuoret on seisonut johdonmukaisesti kantansa takana puoluekokouksesta puoluekokoukseen ja helpottanut näin puolueen sisäistä Nato-keskustelun käymistä myös Ukrainan sodan alettua.

KD Nuorten edustajana puoluevaltuustossa vaikuttavan Jere Tuonosen mukaan Nato on tärkeä osa valmiuden rakentamista ja puolustusyhteistyöhön osallistumista. Puolustusliitto mahdollistaa joustavan avun antamisen ja vastaanottamisen.

– Nato on jatkossakin keskeinen osa Euroopan puolustusta. Meidän on syytä olla osa sitä, Tuononen sano.

Hän toimii nuorisojärjestön ulko- ja turvallisuuspolitiikasta vastaavana henkilönä.

 

Ylös