Kristillisdemokraatit tavoittelee kahta kansanedustajaa Savo-Karjalassa

30.4.2022 klo 11:00 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit julkistivat ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa Pohjois-Savon piirin kevätkokouksen yhteydessä Kuopiossa lauantaina. Savo-Karjalan vaalipiirissä puolue tavoittelee kasvua ja kahta kansanedustajapaikkaa puolueen puheenjohtaja Sari Essayah kärkenään.

– Edellisissä eduskuntavaaleissa puolue kasvatti vaalipiirissä kannatustaan yli neljällätuhannella äänellä ja puolue menestyi hyvin myös aluevaaleissa molemmilla hyvinvointialueilla. Samalla kasvu-uralla jatkaminen mahdollistaa kaksi paikkaa vaalipiiriin, poliittisen tilannekatsauksen pitänyt puolueen puheenjohtaja Sari Essayah sanoi.

Nyt nimetyillä ehdokkailla on vahva kokemus luottamustehtävistä

Nyt nimetyillä ehdokkailla on vahva kokemus luottamustehtävistä; kaikki ovat kotikuntiensa ja hyvinvointialueiden valtuutettuja tai varavaltuutettuja.

Nimetyiksi ensimmäisinä tulivat  sairaanhoitaja/sosionomi, yrittäjä Pirjo Backman Suonenjoelta, puolueen puheenjohtaja Sari Essayah Lapinlahdelta, terveyskeskuslääkäri Annukka Ojala Kuopiosta, sosiaaliohjaaja, sosionomi Maija Silvennoinen Liperistä sekä kirjanpitäjä, merkonomi
Jari-Matti Turpeinen Outokummusta.

Savo-Karjalan Kristillisdemokraatit nimeävät loput ehdokkaansa kahdessa erässä vaalipiirin molempien piirijärjestöjen yhteistyössä.

Ylös