Sari Essayah muistuttaa: ”Perusasiat on laitettava kuntoon – nyt kysytään mistä leipää, lämpöä, työtä ja turvaa”

29.5.2022 klo 16:59 Politiikka Kristiina Kunnas

Sari Essayah huomauttaa, että eduskunnan on nyt palattava tekemään normipolitiikkaa. – Haasteita on valtavan paljon, myöntää eduskuntavaaleja kohden käyvien Kristillisdemokraattien puheenjohtaja.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti Euroopan ja Suomen turvallisuustilanteen. Nato-keskustelu peittosi alleen muut aiheet. Istuntokaudella on kuitenkin valtava määrä vaikeita asioita, sillä Suomessa on hoivakriisi ja suuri puute niin hoitajista kuin varhaiskasvatuksen opettajistakin. Myös koronapandemia jatkuu edelleen.

– Tästä kaudesta on tulossa hyvin haasteellinen, kansanedustaja ja KD:n puheenjohtaja Sari Essayah toteaa.

– Pakotteet sekä Venäjän vastatoimet tulevat konkretisoitumaan.

Odotettavissa on Essayah’n mukaan sekä elintarvikkeisiin että energiapolitiikkaan liittyviä haasteita.

– Huoltovarmuus on nyt hyvin keskeinen asia. Meidän on ratkaistava miten pystymme huolehtimaan sekä energian että ruokaketjun sujuvuudesta.

Huoltovarmuus on nyt hyvin keskeinen asia. Meidän on ratkaistava miten pystymme huolehtimaan sekä energian että ruokaketjun sujuvuudesta.

– Turvallisuuspoliittinen tilanne on jännitteinen edelleenkin. Kyberhyökkäyksiä voi olla odotettavissa Suomeakin kohtaan.

Essayah haluaa nostaa eduskuntavaaleihin lähdettäessä Kristillisdemokraattien politiikasta toivon näkökulman esiin.

– Olen tänä keväänä puhunut esimerkiksi puoluevaltuustollekin, että politiikassa ollaan palaamassa perusasioiden äärelle.

– Sellaisista intersektionaalisista pohdinnoista ja identiteettipolitiikasta on nyt tultu kysymyksiin   mistä leipää, mistä lämpöä, mistä työtä, mistä turvaa.

– Nämä ovat nyt näitä tulevia politiikan keskeisiä kysymyksiä. Uskon, että juuri me kristillisdemokraatit tällaisena jalat maassa ja pää pilvissä olevana puolueena pystymme antamaan näihin vastauksia.

– Meillä on toivon näköaloja. Nyt on aika tehdä perusasioita suomalaisessa yhteiskunnassa ja pitää huolta näistä keskeisistä peruskysymyksistä, Sari Essayah muistuttaa.

Sari Essayah KD-Kompassissa

KD:n kansanedustajat Antero Laukkanen ja Sari Essayah ovat KD-Kompassi -haastatteluohjelmassa Radio Deissä maanantaina 30. toukokuuta klo 22.35. Ohjelman voi kuunnella täältä tai osoitteessa soundcloud.com/kristillisdemokraatit.

Ylös