”Tavoitteena elävä ja puhdas Itämeri” – KD Naiset antaa käytännön vinkkejä luonnonsuojeluun

11.6.2022 klo 14:48 Politiikka Samuli Rissanen

KD Naiset haluaa sitoutua ympäristön suojeluun ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen tuleville sukupolville.

Luonto on KD Naisille ilon ja nauttimisen lähde, ei ahdistuksen aihe.

KD Naiset haluaa kiinnittää huomiota erityisesti Itämeren tilaan. Itämeri on yksi maailman herkimmistä ja saastuneimmista meristä. Suurin syy tähän on ihmisten välinpitämätön toiminta.

– Tavoitteena on elävä ja puhdas Itämeri, jossa ei ole liikaa ravinteita ja leviä kuten jokakesäistä harmia, myrkyllistä sinilevää.

– Tavoitteena on elävä ja puhdas Itämeri, jossa ei ole liikaa ravinteita ja leviä kuten jokakesäistä harmia, myrkyllistä sinilevää. Itämeren eliöyhteisö voisi olla mahdollisimman monimuotoinen ja elinvoimainen ja että me kaikki voisimme nauttia puhtaasta vedestä, kalastuksesta ja uimisesta, KD Naiset muistuttaa.

Kristillisdemokraattien naisjärjestö antaa käytännön vinkkejä, joiden avulla voi auttaa Itämerta omien jokapäiväisten kulutusvalintojen ja toiminnan kautta.

– On hyvä muistaa, että kohtuullisuus kaikessa on tärkeää. Hankitaan ja käytetään vain sitä mitä oikeasti tarvitsemme, ei tuhlata tai haaskata.

KD Naiset haluaa haastaa kaikki suomalaiset toimimaan omassa arjessa luontoa säästäen ja samalla luontoa kunnioittaen. Arjen tekoja on esimerkiksi kauppakassien käyttäminen muovikassien sijasta, muovien kerääminen keräyspisteisiin, vaatteissa luonnonkuitujen suosiminen fleecen ja tekokuitujen sijasta ja sen varmistaminen ettei puutarhasta tai kasvimaalta huuhtoudu ravinnepitoista ainesta lähiympäristöön.

KD Naiset korostaa myös vastuuta luonnon suojelusta ja luonnon säilyttämisestä tuleville sukupolville.

– Luonto tarvitsee meitä nyt. Meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa luontomme hyvinvointiin oman toimintamme kautta. Meidän pitää toimia pilatun ympäristön kuntoon saattamiseksi välittömästi. Tämä vaatii sekä määrätietoista toimintaa ripeästi ja pitkällä tähtäimellä että jokaisen toimintaa luontoa kohtaan juuri nyt.

 

Ylös