Sari Kumin haluaa saada KD Naiset entistä näkyvämmäksi

16.6.2022 klo 08:11 Kotimaa Kristiina Kunnas

– Minulla on ollut halu tehdä meidän toimintaa ja meidän naisia näkyväksi. Uskon vahvasti siihen, että juuri nyt kuvat ovat merkityksellisiä, kun kaikki on nopeaa ja moni lukee vain muutaman virkkeen tai hästägin, sanoo KD Naisten puheenjohtaja Sari Kumin.

Sari Kumin valittiin KD Naisten puheenjohtajaksi viime vuonna.

– Teimme uudet nettisivut. Se on osa isompaa kokonaisuutta, jossa haluamme tulla entistä näkyvämmiksi, helsinkiläinen Kumin kertoo.

Hänen johtamansa Kristillisdemokraattien naisjärjestö on panostanut sosiaaliseen mediaan paljon aiempaa aktiivisemmin.

– Meidän instagram-kamppiksemme on tuonut esiin KD-naisia arjessa ja KD-naisten vaikuttamista.

Earth Day -kampanja oli Kuminille henkilökohtaisesti tosi tärkeä. Siinä KD Naisten jäsenet antoivat kuvansa myötä lyhyen konkreettisen arjen lupauksen, joka säästäisi planeettaamme.

KD saisi tuoda luontoasioita positiivisuuden kautta huomattavan paljon enemmän esiin.

– KD saisi tuoda luontoasioita positiivisuuden kautta huomattavan paljon enemmän esiin. Se kuuluu kristilliseen arvopohjaan. Enkä tarkoita sen enempää ilmastoahdistuksen lisäämistä kuin pään pensaaseen laittamistakaan.

– Haluan tuoda toiveikkuutta ja kannustaa siihen, että jokainen voi arjessaan muuttaa asioita tekemällä hieman toisin kuin aiemmin, Kumin kertoo.

Haluan tuoda toiveikkuutta ja kannustaa siihen, että jokainen voi arjessaan muuttaa asioita tekemällä hieman toisin kuin aiemmin.

Kumin ei ota kunniaa itselleen Earth Day -kampanjasta. Hän sai siihen idean BPW:n eli Suomen liike- ja virkamiesnaisten liiton synttäreillä. Siellä Viron naiset olivat luoneet samantyyppisen kampanjan.

– Se osui ja upposi minuun ja sain työvaliokuntamme ja liittohallituksen kokouksessa kannatuksen sille. Se kolahti muihinkin naisiin!

KD Naisten puheenjohtaja Sari Kumin iloitsee siitä, että kun naispiirin naiset lähtivät mukaan Earth Day -kampanjaan, saatiin sille isompi näkyvyys.

Vuoren Anne muokkasi ne sekä laittoi reunuksen ja logon, ja kun minä vein ne Instaan sopivien häsien kuten #EarthDay ja #InvestInOurPlanet, pääsivät ne osaksi koko Euroopan laajuista kampanjaa.

–  Synnytimme myös yksinkertaisen videon, jossa kuvat ovat peräkkäin. Kun lähetin sen Viroon, julkaisi BPW sen heti. Siitä tuli onnistunut, kiva kampanja, Kumin kiittää.

Hän kertoo, että muiden puolueiden naispiirit seuraavat nyt KD Naisia.

–Nytkis eli Naisjärjestöjen keskusliitto arvostaa tekemisiämme. Siitä tulee hyvä fiilis.

Kukaan ei pyytänyt tai houkutellut Kuminia Kristillisdemokraatteihin.

– Lähestyin itse. Kun kilpaurheilua harrastavat lapseni aikuistuivat, vapautui omaa aikaa. Liityin KD:hen eduskuntavaalien alla 2015. Samana syksynä olin jo Itä-Helsingin paikallisosaston puheenjohtaja, Kumin kertaa nopeaa polkuaan pystymetsästä johtopaikoille.

– KD ei ollut ensimmäinen valinta. Tutkin myös muiden puolueiden sivuja, mutta sitten huomasin, että en voi mennä muualle, hän tunnustaa.

KD Naisten ensisijainen tehtävä on Kuminin mielestä tukea puolueen tekemää politiikkaa.

– Me nostamme esiin niitä aiheita, joissa naiset ovat keskiössä – kuten perhepolitiikka sekä omaishoitajien ja pieneläkkeiden saajien asiat.

KD Naiset aikoo kokeilla myös radiomainontaa.

– Suunnitteilla on koko maan kattava radiokampanja. Minulla on niin iso sydän sille, että voin olla tuomassa naisia esiin. Haluan tukea yksittäisiä naisia ja heidän poliittista uraansa.

– KD Naiset koostuu tavallisista mutta osaavista naisista, Kumin huomauttaa.

Mutta minä rohkaisen naisia: ei meitä kukaan sieltä torpasta löydä.

Hän uskoo vahvasti siihen, että naisjärjestön jäsenet alkavat vähitellen puhjeta kukkaan.

– Joskus aikanaan itsensä esillä pitäminen on koettu kerskailuksi. Mutta minä rohkaisen naisia: ei meitä kukaan sieltä torpasta löydä. Tullaan näkyviksi, tullaan kuuluville!

 

 

 

 

Ylös