Suomi lähtee lomakauteen – jos on varaa käydä tankkaamassa

21.6.2022 klo 08:24 Pääkirjoitukset Kristiina Kunnas

Kahden koronakesän jälkeen ei tullutkaan elämämme kesää. Tähän lomakauteen lähtevä Suomi on hyökkäyssotaa käyvän maan lähin läntinen rajanaapuri. Tai ”totalitaarisen valtion”, kuten Viron Ulkopoliittisen instituutin johtaja Kristi Raik Venäjää Kultaranta-keskusteluissa kutsui.

Nato-hakemus on toki sisässä, mutta liittolaismaa Turkki viivyttää sen etenemistä. Sodan vaikutukset näkyvät jo meidänkin arjessamme, ja ruuan hinnan sekä korkojen ennustetaan vielä rajusti nousevan. Matkustusinto on silti nyt huipussaan ja lentokentillä on laskettu ennätysmäisiä matkailijamääriä. Kaikki kynnelle kykenevät lähtevät lomakauteen. Lähtevät, jos on varaa käydä tankkaamassa.

Polttoaineiden litrahinnat pyörivät kahden ja puolen euron hujakoilla. Pitkien etäisyyksien Lapissa hinta on jo yli kahdessa euron ja kuudenkymmenen sentin. Kalleus vaikuttaa kaikkeen oman autoilun lisäksi. Jakeluliikenne ja joukkoliikenne joutuvat nostamaan hintojaan. Viljelijät ja ruuantuottajat ovat ahdingossa. Onko meillä ruokaa syksyllä?

Vitsauksiltahan nämä tuntuvat. Pandemia hellitti jälleen hiukan otettaan, mutta ei sekään ole vielä poistunut. Joudumme tottumaan uuteen normaaliin monen asian kanssa.

Kristillisdemokraatit ponnistaa jo ensi kevään eduskuntavaaleja kohden. Haasteita ja vaikeuksia riittää taklattavaksi. Mutta vaaleihin lähdetään ilolla ja innolla.

Näiden synkkien kuvien rinnalle haluaa nostaa toiveikkaita maisemia. Kesän kauneus ravitsee sielua, mikäli sinne kykenee raivaamaan huoletonta ja ahdistuksetonta tilaa. Toivon näköaloja haluaa tuoda myös KD:n puheenjohtaja Sari Essayah.

Kristillisdemokraatit ponnistaa jo ensi kevään eduskuntavaaleja kohden. Haasteita ja vaikeuksia riittää taklattavaksi. Mutta vaaleihin lähdetään ilolla ja innolla. Puheenjohtaja Sari Essayah vakuuttaa, että Kristillisdemokraateilla on jalat maassa ja pää pilvissä olevana puolueena kyky antaa vastausta politiikan nykyisiin keskeisiin kysymyksiin: mistä leipää, mistä lämpöä, mistä työtä, mistä turvaa.

 

Päätoimittaja Kristiina Kunnas (Kuva: Jani Laukkanen)

Puheenjohtaja Sari Essayah’n esittämät Kristillisdemokraattien ehdotukset suomalaisten ostovoiman tukemiseksi voi lukea Samuli Rissasen artikkelista täältä

Ylös