KD Naiset vaatii ulosoton suojaosaa nostettavaksi – ”Velkavaikeuksissa olevat heikossa asemassa”

7.8.2022 klo 21:13 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien naisjärjestö KD Naiset on erittäin huolissaan jo ennestään ahdingossa olevista talouksista.

Inflaatio laukkaa liki kahdeksan prosentin vauhtia, ruuan hinta nousee ja sähkön ennustetaan kallistuvan vielä huimasti tulevan syksyn ja talven aikana.

– Moni talous joutuu nyt miettimään erilaisia säästökohteita omassa arjessaan ja säännöstelemään esimerkiksi sähkön kulutusta reippaasti, KD Naiset muistuttaa.

– Heikoimmassa asemassa oleviin kuuluvat velkavaikeuksissa olevat taloudet, joissa joka kuukausi ulosotto vie osan tuloista.

KD Naiset on erittäin huolissaan näistä jo ennestään ahdingossa olevista talouksista.

– Ulosmittauksessa velallista turvaa suojaosuuskäytäntö. Suojaosuudella tarkoitetaan sitä rahamäärää, joka ulosottovelalliselle on jätettävä palkan ja muun toistuvaistulon ulosmittauksessa toimeentulon turvaamiseksi.

Meidän on nyt tehtävä kaikkemme, että suomalaiset pärjäävät vaikeiden aikojen yli.

Vuoden 2022 alusta ulosottovelalliselle jätettävä suojaosuus on 23,20 euroa velallisen itsensä osalta ja 8,34 euroa päivässä velallisen elatuksen varassa olevan henkilön, puolison, omien lasten ja puolison lapsien osalta.

KD Naiset toteaa, että nyt eletään hyvin erikoista aikaa, jossa on monia muuttuvia arkeen heikentävästi vaikuttavia tekijöitä.

– Meidän on nyt tehtävä kaikkemme, että suomalaiset pärjäävät vaikeiden aikojen yli.

– Ulosoton suojaosuuksia pitää nostaa määräaikaisesti, jotta helpotamme ahdingossa olevien ihmisten mahdollisuuksia selvitä arjessa, KD Naiset vaatii.

Ylös