”En voisi väistää vastuuta nyt” – Kansanedustaja Sari Tanus on mukana eduskuntavaaleissa

30.8.2022 klo 13:55 Politiikka Samuli Rissanen

– En halua olla väistämässä vastuuta näin haasteellisena aikana, kristillisdemokraattien Sari Tanus  sanoo.

Hän kertoo asettuvansa ehdolle kevään eduskuntavaaleihin.

Tamperelainen lääkäri, kansanedustaja Sari Tanus on päättänyt asettua ehdolle kevään 2023 eduskuntavaaleissa. Tanus on Kristillisdemokraattien toisen kauden kansanedustaja Pirkanmaan vaalipiiristä. Erikoislääkäri Tanus on myös Tampereen kaupunginvaltuutettu.

Aluevaltuustossakin vaikuttava, pitkän uran terveydenhuollossa tehnyt Tanus haluaa olla rakentamassa toimivia terveyspalveluja.

– Terveydenhuolto on ajautunut lähes katastrofaaliseen tilanteeseen hoitajapulan vuoksi, eikä hallituksella näytä olevan kykyä tilanteen korjaamiseksi, Tanus kritisoi.

– Haluan seuraavan hallituksen ohjaavan Suomea niin, että jatkuva voimakas velkaantuminen taittuu.

Terveydenhoito, maatalous- ja energiasektori ovat kriisissä, joka koskettaa merkittävästi kaikkien suomalaisten elämää. Nopeasti kohoava inflaatio ja kasvavat elinkustannukset vaikuttavat monien suomalaisten arkeen dramaattisesti.

Tanus on erityisen huolissaan lapsiperheiden, eläkeläisten ja vähävaraisten tilanteesta. Viime aikoina myös useiden työssäkäyvien keskituloistenkin tilanne on merkittävästi vaikeutunut. Taloudellisia puskureita ei ole ja moni aivan tavallinen suomalainen ajautuu vakaviin talousvaikeuksiin.

– Haluan seuraavan hallituksen ohjaavan Suomea niin, että jatkuva voimakas velkaantuminen taittuu. Tulevina vuosina päätöksenteossa tarvitaan yhteistyökykyä, jonka avulla Suomen kehityksen suunta saadaan käännettyä kestävälle pohjalle. Työllisyysastetta tulee edelleen nostaa ja työnteosta tulee saada kaikille kannattavaa.

– Tähän tarvitaan myös sosiaaliturvan uudistus, Tanus painottaa.

Hän haluaa olla edistämässä aitoa, laajaa sananvapautta, jossa jokaisen näkemys ja mielipide voi tulla esiin.

– Suomi on rakennettu kristillisille arvoille ja näiden kestävien arvojen varaan on hyvä rakentaa Suomea myös tulevaisuudessa, Tanus toteaa.

Tuleva kausi eduskunnassa ei näytä helpolta. Päinvastoin: monia isoja ja monimutkaisia haasteita on ratkaistavana. Tanus ei halua väistää vastuuta vaan haluaa olla käytettävissä kansan edustajana myös ensi kaudella.

– Oman työni perusta ovat kristilliset arvot, jokaisen ihmisen kunnioittaminen ja lähimmäisenrakkaus. Näiden arvojen varassa haluan jatkaa työtäni kansanedustajana. Tähän haen luottamusta äänestäjiltäni. Toivon, että kristillinen usko myös näkyy tekemäni työn kautta.

Pekka Simojoen laulut ovat usein puhutelleet ja toimineet kristillisdemokraattien kansanedustajlle työkaluina ja sota-aseina.

Tänä kesänä Tanusta on puhutellut Simojoen laulu ”Näitä aikoja varten”: Mekin saamme laittaa likoon kaiken mitä on. Näitä aikoja varten meidät kutsuttiin muurin aukossa seisomaan tähän kaupunkiin. Sankareita harva meistä lie, liian rankka tuuli on ja tie. Mutta enemmän kuin mitään kaipaa maa niitä, joiden sydän rakastaa. Nyt alla saman auringon ohi kiitävän tuokion mekin saamme laittaa likoon, mitä on.

Toisen kauden kansanedustaja Tanus on eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan jäsen sekä perustuslakivaliokunnan- ja puolustusvaliokunnan varajäsen. Lisäksi hän toimii eduskunnan Naisverkoston puheenjohtajana sekä useissa eduskunnan verkostoissa. Tanus on myös Keliakialiiton puheenjohtaja sekä Senioriliikkeen hallituksen jäsen.

Ylös