Kristillisdemokraatit sai Kansalaispuolueesta uusia jäseniä

30.8.2022 klo 16:08 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraatit toivottaa tervetulleeksi Kansalaispuolueen aktiivit, joista monet ovat jo toimineet KD:n listoilla sitoutumattomina ehdokkaina edellisissä vaaleissa.
– Esimerkiksi Kainuussa yhteistyö on ollut jo tiivistä ja on luontevaa jatkaa sitä yhdessä KD-lipun alla, toteaa Kristillisdemokraattien järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

– Tämä on luonteva jatko sille pohdinnalle, joka alkoi pari vuotta sitten poliittisten keskiryhmien kesä-webinaarista, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah sanoo.

– Tuolloin todettiin ”kraaterin kokoinen aukko” Suomen poliittisessa kentässä. Mukana pohdinnoissa olivat silloiset Siniset, Kansalaispuolue, Kristillisdemokraatit ja edustajia Keskustasta ja Kokoomuksesta, Essayah taustoittaa.

– Kansalaispuolueen jäsenet ovat olleet aiemmissa vaaleissa sitoutumattomina KD:n listoilla ja tämä on jatkumo jo tehdylle yhteistyölle. Toivotamme Kansalaispuolueen aktiivit tervetulleeksi KD:n jäseniksi, järjestöpäällikkö Mikko Rekimies toteaa.

Kansalaispuolueen jäsenet ovat olleet aiemmissa vaaleissa sitoutumattomina KD:n listoilla ja tämä on jatkumo jo tehdylle yhteistyölle.

Kansalaispuolueen ylimääräinen yleinen kokous päätti sunnuntaina 28. elokuuta yksimielisesti, että puolueesta nykyiset aktiivit jäsenet yhdistyvät Kristillisdemokraatteihin. Samalla puolue päätti purkautumisesta.

– Pitkälti yhtenevä arvopohja tavoitteena muun muassa kehittää Suomea tasapuolisesti ja onnistunut vaaliyhteistyö kunta- ja aluevaaleissa loivat hyvän pohjan yhdistymiselle KD:hen, toteaa kansalaispuolueen puheenjohtajana toiminut Sami Kilpeläinen.

Ylös