KD Naiset: Hoitajien työtaisteluoikeutta ei saa rajoittaa

13.9.2022 klo 15:10 Politiikka Samuli Rissanen

– Emme voi vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen aina vain vedota hoitajien sydämeen, eettiseen, altruistiseen ajatteluun ja toimintatapaan vaan meidän on hoidettava työolot ja palkkaus kuntoon, KD Naisten puheenjohtaja Sari Kumin sanoo.

KD Naiset vastustaa toimia, joilla hoitajien työtaisteluoikeutta rajoitetaan. Keskustelussa oleva potilasturvallisuuslaki veisi erityisjärjestön mielestä kokonaan työtaisteluoikeuden sote-alalla. KD Naisten mielestä ei ole oikein, että hoitajat asetetaan eriarvoiseen asemaan muihin työntekijöihin nähden. Asia pitää voida ratkaista sopimalla ja lisärahoituksella.

– Emme voi vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen aina vain vedota hoitajien sydämeen

– Emme voi vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen aina vain vedota hoitajien sydämeen, eettiseen, altruistiseen ajatteluun ja toimintatapaan vaan meidän on hoidettava työolot ja palkkaus kuntoon, KD Naisten puheenjohtaja Sari Kumin sanoo.

Hän muistuttaa, että kukaan ei halua vaarantaa potilasturvallisuutta. Kaikkein vähiten vaativaan hoitotyöhön sitoutuneet hoitajat.

– Olemme nyt kuitenkin tilanteessa, jossa hoitohenkilökunnan palkkausta ja työoloja ei ole saatettu kuntoon vaikka ongelmista on puhuttu jo pitkään. Elämme tälläkin hetkellä tilanteessa jossa potilasturvallisuutta vaarannetaan joka päivä. Henkilökunta uupuu koko ajan kasvavan työtaakan alla.

Ylös