Tehohoidon potilaita ei voi jättää missään olosuhteissa hoitamatta, Päivi Räsänen sanoo

14.9.2022 klo 16:55 Eduskunta Samuli Rissanen

Päivi Räsäsen mukaan hallitus ei voi väistää vastuuta siitä, että terveydenhuolto on nyt kriisissä.

Hallituksen kiistelty esitys potilasturvallisuuslaiksi on ollut tänään eduskunnan lähetekeskustelussa. Lailla voitaisiin rajata terveydenhuollon työntekijöiden lakkoja, joita hoitajaliitot Tehy ja Super ovat kaavailleet myös tehohoitoon.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen painotti, että missään olosuhteissa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia tehohoidon potilaita ei voi jättää hoitamatta.

– Alan houkuttelevuutta on välttämätöntä parantaa ja katkaista tämä noidankehä.

Hän kuitenkin peräänkuulutti hallituksen vastuuta kriisin hoitamiseksi.

– KD:n eduskuntaryhmä on koko tämän vaalikauden ajan patistanut hallitusta ratkaisemaan hoitajapula ja tehnyt listan konkreettisia esityksiä, jotka ojensimme ministeri Lindénille viime viikolla, Räsänen viittasi KD:n julkaisemaan sote-korjaussarjaan.

Lisäksi kristillisdemokraatit ovat esittäneet puolen miljardin euron panostusta terveydenhuollon kriisin ratkaisemiseksi.

– Alan houkuttelevuutta on välttämätöntä parantaa ja katkaista tämä noidankehä. Työn kuormittavuutta voidaan vähentää lisäämällä työntekijöitä ja vetovoimaa parantamalla palkkausta.

Räsänen muistutti myös, että ministeri Lindén on itsekin twiittaillut pitkin kesää ja vaatinut lisää  julkista rahoitusta terveydenhuoltoon.

Ylös