Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys hyväksyttiin Portugalin parlamentissa – ”Seisovat aplodit äänestyksen jälkeen”

16.9.2022 klo 21:09 Politiikka Kristiina Kunnas

Suomen Portugalin-suurlähettiläs Satu Suikkari-Kleven todisti aitiopaikalta miten parlamentti hyväksyi perjantaina äänestyksessä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden. – Koskettava hetki, Suikkari-Kleven toteaa.

Portugalin parlamentti aloitti syksyn istuntokauden vasta tämän viikon keskiviikkona. Perjantaina oli keskustelu ja äänestys Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä.

Joukko vuonna 2014 maanpuolustuskurssille 211 osallistuneista oli tutustumiskäynnillä  Lissabonissa. Portugalissa suurlähettiläänä toimiva Satu Suikkari-Kleven vastaanotti kurssitoverinsa ja johdatti heidät parlamentin istuntoon kuulemaan Nato-keskustelun.

– Kyllä oli koskettava hetki, kun hyväksyvän äänestyksen jälkeen tuli seisovat aplodit, Suikkari-Kleven tunnustaa.

Suikkari-Kleven oli äänestyksen hetkellä suurlähettiläiden ja arvovieraiden aitiossa yhdessä ruotsalaiskollegansa kanssa.

Koskettava hetki. Suuri hetki. – Suomen ja Ruotsin Portugalin-suurlähettiläät Nato-äänestyksestä Lissabonissa

– Tämä oli suuri hetki, Ruotsin Portugalin-suurlähettiläs Elisabeth Eklund kertoi jälkikäteen Suomen suurlähettilään residenssissä.

Portugali kuuluu Naton perustajamaihin. Suomalaiset maanpuolustuskurssin 211 jäsenet pääsivät  vierailulle kansalliseen puolustusinstituuttiin ja myös Lissabonin laivastotukikohtaan, sekä tutustumaan fregatti Corte Realiin, joka oli juuri palannut Itämeren harjoituksesta.

Suomen Portugalin-suurlähettiläs Satu Suikkari-Kleven residenssissä äänestyksen jälkeen. (Kuva Kristiina Kunnas)

Suomen ja Ruotsin Portugalin-suurlähettiläät Satu Suikkari-Kleven ja Elisabeth Eklund parlamentissa äänestyksen jälkeen.

Suomalaisvieraat fregatti Corte Realin helikopterikannella perjantaina 16. syyskuuta. KD-Lehden Kristiina Kunnas neljäs oikealta.

 

Ylös