KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Riitta Kuismanen: Mielipidekirjoitukset ovat tuoneet näkyvyyttä

27.9.2022 klo 16:46 Politiikka Samuli Rissanen

– Keskityn ensisijaisesti oman kuntani äänestäjien luottamuksen herättämiseen. Sillä on ratkaiseva merkitys myös tuleviin vaaleihin, KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja ja Pirkkalan KD-valtuutettu Riitta Kuismanen kertoo.

Aluevaltuutettu, kunnanvaltuutettu ja kirkkovaltuutettu Kuismanen on ahkeroinut vaalityössä pitkään ja kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajana hän on ohjaillut myös puolueen askelmerkkejä vaalikoitoksissa.

Koin tärkeäksi keskittyä juurikin omaan kuntaani, sillä on vaikea uutena, tuntemattomana saada ääniä toiselta puolelta vaalipiiriä.

Tärkeintä on kuitenkin pitää silmällä kotipesää.

– Varsinkin politiikan alkuvuosina koin tärkeäksi keskittyä juurikin omaan kuntaani, sillä on vaikea uutena, tuntemattomana saada ääniä toiselta puolelta vaalipiiriä.

Kuismanen on kampanjoinut tasaisesti myös vaalien välissä; hän kirjoittaa mielipidekirjoituksia ja
nostaa puolueen kannanottoja esiin somessa.

Hän uskoo, että säännöllinen kirjoittaminen on tuonut positiivista näkyvyyttä.

– Vuosien aikana olen kirjoittanut satoja eri kirjoituksia eri lehtiin. Saan säännöllistä palautetta tutuilta ja tuntemattomilta siitä, että kykenen nostamaan myös uusia asioita keskusteluun ja ovat äänestäneet minua juurikin kirjoitusteni perusteella.

Silti hän muistuttaa: Ehdokas Kuismanen ei kykene vakuuttamaan kaikkia. Näkyvyyteen ja äänestäjien kannanmuutokseen tarvitaan koko puolueen laajaa osaamista.

Toistaiseksi Kuismasella ei ole ollut vaaleissa tiimiä, mutta satunnaisia halukkaita on itse ilmaantunut esimerkiksi jakamaan esitteitä postilaatikoihin.

Hän uskookin enemmän yhteiseen toimintaan toreilla, jotta yhteistyö korostuisi kilpailuasetelmien sijaan.

– En usko sen tuovan positiivista näkyvyyttä puolueellemme, jos toreilla on osa ”Maijan” tiimiä ja toiset ”Matin” tiimiä. Mutta uusille ehdokkaille toivoisin löytyvän tukiporukkaa neuvomaan käytännön asioissa. Kenellekään ei pidä tulla sellaista kokemusta, että jää yksin kampanjoimaan.

Omaksi kohderyhmäkseen Kusimanen mainitsee perheet, pienten lasten vanhemmat, omaishoitajat sekä ikääntyvät. Heitä hän pyrkii tavoittamaan mielipidekirjoituksin sekä jalkautumalla toreille ja tapahtumiin.

– Aluevaaleissa mainostin TV:ssä yhdessä toisen ehdokkaan kanssa, ehkä myös tulevissa vaaleissa. Olen myös aktiivisesti mukana some-keskusteluissa. Jo vuosien aikana saatu näkyvyys kantaa myös tulevissa vaaleissa, hän luottaa.

Keskeisimmät vaaliteemat liittyvät perheiden ja lasten hyvinvointi, pysyviin hoito- ja palvelusuhteisiin paljon palveluja tarvitseville, sote-uudistuksen valuvikojen korjaamiseen sekä huoltovarmuuden kehittämiseen

Muiden KD-ehdokkaiden kanssa Kuismanen aikoo tehdä yhteisiä mainoksia ja jalkautua toreille.

– Tuen myös uusia ehdokkaita muiden konkareiden kanssa käytännön tasolla, heidän tarpeidensa mukaan. Organisoimme some-mainontaa, neuvomme kirjoittamisessa. Jatkuvuuden varmistaminen on äärettömän tärkeää puolueellemme.

Nimi: Riitta Kuismanen

Ikä: 63

Nykyinen työ: Sote-alan opettaja

Perhesuhteet: Naimisissa, kaksi aikuista tytärtä

Kotipaikkakunta: Pirkkala

Vaalit, joissa on ollut ehdokkaana: Kuntavaalit, eduskuntavaalit, aluevaalit, srk-vaalit

Tärkeimmät luottamustoimet: Puoluevaltuuston pj. aluevaltuutettu, kunnanvaltuutettu, kirkkovaltuutettu

Motto/slogan: Panostaminen lapsiin ei ole kustannus vaan investointi tulevaisuuteen

Politiikan ulkopuolinen harrastus: Kuntoliikunta, puutarhanhoito

 

 

Ylös