– Nyt on aika keskittyä olennaiseen: Mistä ihmiset saavat leipää, lämpöä, turvallisuutta ja työtä, Sari Essayah sanoo

30.9.2022 klo 21:11 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on KD-Kompassin haastattelussa tällä viikolla. Hän kertoo millaisen suunnanmuutoksen KD tarjoaisi Suomelle.

– Nyt on aika keskittyä olennaiseen: Mistä ihmiset saa leipää, lämpöä, turvallisuutta ja työtä, Essayah sanoo.

Kristillisdemokraattiset arvot olisivat suomalaiselle yhteiskunnalle kaikkein parhaimmat.

Kun puhutaan suunnanmuutoksesta, hän toteaa, että kristillisdemokraattiset arvot olisivat suomalaiselle yhteiskunnalle kaikkein parhaimmat.

– Näen ajassamme paljon sellaisia ilmiötä, jotka sotivat kristillistä ihmiskuvaa vastaan ja siinä mielessä se olisi keskeinen suunnanmuutos, mutta tarvitsemme suunnanmuutosta monilla politiikan lohkoilla.

Esimerkiksi holtittomalle velkaantumiselle pitäisi saada stoppi. Samaan aikaa korot ovat nousseet ja velkaantuminen aiheuttaa sen, että tulevaisuudessa velan hoitokulut syövät muuta käyttötaloutta.

Se tarkoittaa, että Suomella on yhä vähemmän mahdollisuuksia panostaa vaikkapa hoivaan tai laadukkaaseen koulutukseen.

Tuoreimpana suunnanmuutoksena kristillisdemokraatit esitteli soten korjaussarjan, jolla tammikuussa aloittavia hyvinvointialueita tuettaisiin ja sote-uudistukseen liittyviä valuvikoja korjattaisiin.

Myös kotimainen maatalous pitäisi pelastaa ja metsät suojella Brysselin pompottelulta. Essayah muistuttaa myös isosta kohtaanto-ongelmasta: Samanaikaisesti ihmisiä työttömänä ja kuitenkin monien yritysten kasvuun suurin este on se, että ei löydy osaavaa työvoimaa.

Suomen suunnanmuutoskiertue on ollut käynnissä syys-lokakuussa ja sen on Essayah’n mukaan tarkoitus virittää äänestäjiä siihen, että vaalit ovat tulossa.

– Nämä ovat todella tärkeät vaalit Suomelle ja haluamme olla kertomassa jo tässä vaiheessa, että mitä se sitten tarkoittaa, jos päättää äänestää kristillisdemokraatteja eduskuntavaaleissa. Sitä, että olemme vastuullisia kirstun vartijoita ja haluamme olla rakentamassa sellaista yhteiskuntaa, jossa arki on kunnossa ja kukaan ihminen ei jäisi yksin.

Kuuntele Essayh’n koko haastattelu KD-Kompassi-ohjelmassa Radio Deillä lauantaina 1.10. klo 12.50 alkaen.

Ylös