Pelaako Viktor Orbán omaa peliään? – Peter Östman kysyy, miksi Unkarin parlamentti viivyttää Suomen Nato-jäsenyyden ratifiointia

4.10.2022 klo 14:49 Politiikka Samuli Rissanen

Unkari ja Turkki eivät ole vielä ratifioineet Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä parlamenteissaan. Tämä herättää kysymyksen kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östmanin mukaan kysymyksen siitä, pelataanko Unkarissa sisäpoliittista peliä.

Suomen liittyminen puolustusliitto Natoon vaatii vielä sekä Turkin että Unkarin parlamentin ratifiointia. Tämä tilanne elää ja nyt Unkarissa näyttää siltä, että pääministeri Viktor Orbán pelaa omaa peliään.
–  Onko kysymys sisäpolittiisesta pelistä, vai seuraako Orban sitä mitä Turkki tekee, Östman kysyi.

Ulkoministeri Pekka Haavisto oli vielä toiveikas Unkarin osalta

Ulkoministeri Pekka Haavisto oli vielä toiveikas Unkarin osalta, mitä tulee Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysneuvotteluihin.

– Unkarissa on selvästi nyt aikatauluviiveitä parlamentissa, mutta olen tietysti keskustelussa sekä Unkarin että Turkin kanssa sanonut, että jokainen päivä ja jokainen viikko, joilla meidän ratifiointimme viivästyy, viivästyttää Suomen ja Ruotsin turvallisuustilanteen ja Naton vahvistumista.

Ylös