Maailman mielenterveyspäivä: Älä jätä yrittäjää yksin

10.10.2022 klo 14:54 Elämäntapa KD Lehti

Maailman mielenterveyspäivänä Yrittäjän talousapu ja Yrittäjän kriisikeskus haastavat jakamaan tietoa yrittäjille suunnatuista palveluista ja kuulemaan yrittäjien huolet.

Yrittäjät jäävät liian usein yksin huoltensa kanssa. Tänä vuonna Mieli ry:n koordinoimana mielenterveyspäivänä 10. lokakuuta näytetään vihreää valoa huolten jakamiselle. On tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus puhua sekä elämän iloista että suruista. Yrittäjällä ei välttämättä löydy läheistä, joka tuntisi yrittäjän haasteita.

– Tällä hetkellä arkipäivän huolten lisäksi yrittäjiä puhuttavat Ukrainan sodan vaikutukset, energian hinta ja YEL-muutokset. Korona-aikoja ovat seuranneet uudet, odottamattomat haasteet.

Yrittäjän talouden heikentyessä myös mieli menee maahan.

– Yrittäjän talouden heikentyessä myös mieli menee maahan. Mielen ja jaksamisen heikentyessä puolestaan yritystoiminnan pyörittäminen vaikeutuu. Yrittäjien tukemiseksi Yrittäjän kriisikeskus ja Yrittäjän talousapu ovat tiivistäneet yhteistyötä kokonaisvaltaisen tuen mahdollistamiseksi, kertoo Tuomo Kallio Yrittäjän kriisikeskuksesta.

Maailman mielenterveyspäivänä Yrittäjän talousapu ja Yrittäjän kriisikeskus haastavat  näyttämään vihreää valoa yrittäjien huolten jakamiselle: osallistu jakamalla yrittäjyyteen liittyvä kuva tunnisteilla #KymppiKymppi #VihreääValoa ja #YrittäjienPuolella.

Päivään voi osallistua myös jakamalla tietoa Yrittäjän talousavun ja Yrittäjän kriisikeskuksen yrittäjille suunnatuista palveluista. Yrittäjän talousapu palvelee yrittäjiä talousasioissa ja Yrittäjän kriisikeskus elämän muutostilanteissa, kun omat voimat käyvät vähiin tai haluat lisätä hyvinvointiasi. Huolien kasaantuessa ei tarvitse jäädä yksin.

Näin tavoitat Yrittäjän talousavun ja Yrittäjän kriisikeskuksen

Yrittäjän talousapu -neuvontapalvelu:

suomeksi ma–pe klo 9–16.15 numerossa 0295 024 880 (pvm/mpm)

på svenska to kl 9–16.15 0295 024 881

In English Mon.–Fri. 9–16.15 0295 024 882

Yhteydenottolomake (webropol.com)

Yrittajantalousapu.fi
Yrittäjän talousapua koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön ohjaama Työ- ja elinkeinohallinnon asiakaspalvelukeskus

Yrittäjän kriisikeskus:

Yhteydenottolomake (mielenterveysseurat.fi)Yrittajankriisikeskus.fi

Maailman mielenterveyspäivä 10.10.2022 (mieli.fi)
Yrittäjän Kriisikeskusta toteuttamassa ovat MIELI Tukitalo Mielenterveys ry, MIELI Kainuun mielenterveys ry ja Lapin ensi- ja turvakoti ry

Yrittäjän talousavun kehityspäällikkö Jari Leskinen torstaina 6. lokakuuta eduskunnan köyhyyspäivässä. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös