Ann-Niina Turunen antoi kasvonsa Tuskassa-valokuvanäyttelyyn – Johanna Karen kuvat näyttävät huumeidenkäyttäjien läheisten kivun

17.10.2022 klo 15:29 Kotimaa Kristiina Kunnas

Miltä tuntuu kun oma läheinen on huumekoukussa? Ann-Niina Turunen tietää. Hän antoi kasvonsa Johanna Karen Katso ihminen -Tuskassa -valokuvanäyttelyyn.

Päihteiden ja erityisesti huumeiden käyttö puhuttaa nyt paljon.

– Myös meidän oma puolueemme on ollut hienosti esillä asian tiimoilta, kuten järjestämällä Pahoinvoinnista hyvinvointiin -tilaisuuden eduskunnan Kansalaisinfossa. Erityiskiitos Sari Essayah’lle, Ann-Niina Turunen toteaa.

Turunen on Lappeenrannan kaupunginvaltuutettu, hyvinvointialueen varavaltuutettu sekä ensi kevään eduskuntavaalien ehdokas.

Mutta hän on myös esikoisensa huumeille menettänyt äiti.

Hän antoi kasvonsa valokuvataiteilija Johanna Karen Katso ihminen – Tuskassa -näyttelyyn.

– Olen mukana Tuskassa-näyttelyn kuvissa. Avajaisissa viime lauantaina Helsingin rautatieaseman Eliel-kahvilassa esiinnyin runojen kera, Turunen kertoo.

– Näyttely kertoo siitä kivusta, jota huumeet tuovat läheisten elämään, hän toteaa.

Valokuvanäyttely on esillä Helsingin päärautatieasemalla Postiaukiolla 6. marraskuuta saakka.

Valokuvanäyttely on esillä Helsingin päärautatieasemalla Postiaukiolla 6. marraskuuta saakka.

Tuskassa-näyttelyn kuvat tuovat näkyväksi huumeriippuvuuteen sairastuneiden ja heidän läheistensä hätää. Sen toivotaan myös herättävän yhteiskunnan tietoisuutta tähän liittyvän akuutin avun tarpeesta. Näyttely on toteutettu yhdessä Irti Huumeista ry:n kanssa.

Näyttely on osa Johanna Kareen KATSO IHMINEN® -näyttelykonseptia, joka nostaa esiin tärkeitä, yhteiskunnan marginaaliin jääneitä ihmisiä ja ilmiöitä. Näyttelyn suojelijana toimii pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist. Näyttelyn on mahdollistanut Irti Huumeista ry. Näyttely on esillä Helsingin päärautatieasemalla (Postiaukio) 15.10.–6.11.2022.

Tuskassa-valokuvanäyttelyn esittelykuvaan on kasvonsa antanut Ann-Niina Turunen, poikansa huumeille menettänyt äiti.

Ylös