Tommi Terä kolumnissaan: Olemme valmiina

2.11.2022 klo 15:17 Kolumnit Tommi Terä

Yhteiskuntaamme ovat puhaltaneet epävakauden tuulet. Miten käy sähkönjakelun tulevan talven pimeinä kuukausina? Miten reagoimme sekä energian että ruoan hinnan rajuun nousuun? Miten taloutemme kestää hallituksen junaileman yli kahdeksan miljardia alijäämäisen budjetin? Ja mitä tapahtuu Ukrainassa?

Epävarmat ajat vaativat johtajuutta, suunnannäyttäjää ja suunnanmuutosta. Ajat vaativat ideologiaa, jonka arvopohja on kestävä. Ideologiaa, jossa jokainen on arvokas itsessään ilman erillisiä ansioita. Ideologiaa, jossa kaikkia kohdellaan oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Ja ideologiaa, jossa kaikista pidetään huolta.

Kristillisdemokratia on kaikkea tätä.

Kristillisdemokratia on myös ideologia, joka tarjoaa ratkaisuja havaittuihin haasteisiin. Nostamme esille yhteiskunnallisia ongelmia, mutta paniikin ja pelon lietsomisen sijaan esitämme niihin myös ratkaisuja. Juuri tätä on olla kristillisdemokraatti – aktiivinen yhteiskunnallinen havainnoitsija sekä kestävien ja oikeudenmukaisten ratkaisujen tarjoaja.

Tätä on olla kristillisdemokraatti – aktiivinen yhteiskunnallinen havainnoitsija sekä kestävien ja oikeudenmukaisten ratkaisujen tarjoaja.

Yhteiskuntamme tila on monella mittarilla heikentynyt jo pitkään. Nykyinen ja sitä edeltänyt hallitus ei ole kyennyt kääntämään kurssia. On aika jollekin uudelle, on aika kristillisdemokratialle. Jotta tämä onnistuu, tarvitaan jokaista meistä. Jokainen aktiivi ja jokainen ääni on tärkeä, jotta suunta muuttuu. Ja sehän muuttuu, sillä epävarmoista ajoista huolimatta olemme valmiina ensi kevään eduskuntavaaleihin. Valmiina uuteen hallitukseen. Valmiina uuteen Suomeen.

 

Kirjoittaja Tommi Terä on KD Nuorten pääsihteeri, Turun KD:n puheenjohtaja sekä KD:n eduskuntavaaliehdokas 2023 Varsinais-Suomessa

Tommi Terä

Ylös