Afroamerikkalainen gospelkonsertti Savoy-teatteriin – suomalaiskuoro tekee historiaa yhdysvaltalaismuusikoiden kanssa

14.11.2022 klo 09:18 Hyvinvointi Kristiina Kunnas

Afroamerikkalaisessa gospelkonsertissa Savoy-teatteriassa on harvinaislaatuinen mahdollisuus päästä kuulemaan musiikkia, joka on leimallista afroamerikkalaisille seurakunnille Yhdysvalloissa. Higher Ground Vocals -kuoro esiintyy yhdessä arvostettujen yhdysvaltalaisten gospelmuusikoiden kanssa.

Redeemed Gospelkonsertti nähdään Savoy-teatterissa keskiviikkona 30. marraskuuta klo 19. Suomessa vakuuttavan gospelkuoron mainetta nauttiva Higher Ground Vocals nousee lavalle maailman arvostetuimpien yhdysvaltalaisten gospelmuusikoiden kanssa. Kuoroa johtaa Hanna-Maria Helenius.

Menestynyt tuottaja ja kosketinsoittaja Asaph A. Ward luotsaa bändiä, jossa hän itse soittaa urkuja ja kosketinsoittimia. Basistina on Morgan Turner ja rummuisssa legendaarinen Calvin Rodgers.

Suomeen Savoy-teatterin konserttiin saapuvat muusikot tekevät jatkuvasti yhteistyötä gospelin huippuartistien kanssa. Näihin kuuluvat esimerkiksi Fred Hammond, John P. Kee, Kim Burrell ja Dorinda Clark-Cole. Myös soulin ja R&B:n maailmantähdet kuten Mary J Blige, Aretha Franklin, Brian McKnight ja The Isley Brothers ovat työskennelleet näiden muusikoiden kanssa.

Bändin täydentää kaksi suomalaista muusikkoa. Johannes Granroth on kitaristina ja saksofonitaiteilija Joonatan Rautio tällä kertaa pianossa. Liput ovat myynnissä Lippu.fi:ssä.

Redeemed-gospelkonsertti on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla afroamerikkalaisille kirkoille tyypillistä musiikkia.

Higher Ground Vocals -kuoron johtaja Hanna-Maria Helenius tekee uraauurtavaa työtä afroamerikkalaisen gospelin saralla. Vuosikymmeniä kuoronjohtajana ja muusikkona toimineen Heleniuksen elämäntyö kiteytyy autenttisen ja tyylinmukaisen gospelin tuottamiseen suomalaisessa kuoroelämässä.

Redeemed-gospelkonsertti on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla afroamerikkalaisille kirkoille tyypillistä musiikkia.

– Tämä elämys avautuu nyt kaikille rytmimusiikin ystäville, Hanna-Maria Helenius toteaa tyytyväisenä.

Hanna-Maria Helenius, Higher Ground Vocals

Hanna-Maria Helenius haluaa tuoda johtamansa Higher Ground Vocalsin myötä kuultavaksi gospelia aidoimmillaan.

Ylös