SDP:n esiintyminen vastuullisen julkisen talouden airuena ei vakuuta, Sari Essayah napauttaa

19.11.2022 klo 20:05 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah ihmettelee pääministeri Sanna Marinin uusia puheita vastuullisesta taloudesta, talouskasvun vauhdittamisesta sekä hoitovelan purkamisesta.

Keski-Suomen KD-piirin piirikokouksessa Jyväskylässä puhunut Essayah sanoo, että Kristillisdemokraatit ovat koko vaalikauden tuoneet esityksiä näiden ongelmien hoitamiseen.

Pääministeri Marinin ja SDP:n herääminen valtionhoitaja puolueeksi muutama kuukausi ennen vaaleja ei Essayahia vakuuta.

– Kansalaiset ovat koko ajan enemmän huolissaan julkisen talouden velkaantumisesta ja siitä, että korkotason noustessa yhä enemmän rahaa kuluu velkojen korkojen hoitamiseen, mikä on kaikki pois hyvinvointipalveluiden rahoittamisesta. Hyvinvointialueet tarvitsisivat juurikin sen 1,5 mrd euroa, joka ensi vuonna menee valtion velan korkoihin, hän sanoo.

SDP:n esiintyminen vastuullisen julkisen talouden airuena ei vakuuta.

Hetki sitten pääministeripuolue vakuutti, että valtion velalla ei ole väliä, ja pääministeri itse oli valmis tekemään miljardisatsauksia ilmastotoimiin viemällä ne rahoituskehyksen ulkopuolelle.

Essayah’n mielestä on myös erittäin epäuskottavaa olla huolissaan talouskasvusta ja hoitovelan purkamisesta, kun on juuri hallituksessa kumottu sekä TKI-verovähennys että päätetty lakkauttaa Kela-korvaukset. Suomen talous tarvitsee kasvua, ja sitä tulee juuri tutkimuksesta, tuotekehityksestä ja innovaatioista, joiden vauhdittamista yksityisellä rahalla vasemmistoideologinen hallitus päätti hyljeksiä.

– Myöskään hoitojonoja ei saa näköjään purkaa, jos se tapahtuisi yksityisellä puolella erityisesti pieni- ja keskituloisille tarpeellisen Kela-korvauksen turvin.

– SDP:n puheet kestävästä taloudesta ovat kolme vuotta myöhässä, ja sitä laskua maksamme me, ja tulevat sukupolvet vielä pitkään, hän sanoo.

Ylös