Ex-kansanedustaja Osmo Kokko ja oopperalaulaja, kanttori Matti Turunen Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaiksi Savo-Karjalassa

22.11.2022 klo 09:09 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit tavoittelee Savo-Karjalan vaalipiirissä kasvua ja ainakin kahta kansanedustajapaikkaa.

Kristillisdemokraatit ovat nimenneet lisää eduskuntavaaliehdokkaita Savo-Karjalan vaalipiirissä. Nyt kansanedustajuutta lähtee tavoittelemaan kuljetusyrittäjä Osmo Kokko, joka toimi kansanedustajana vuosina 2011-2015. Hänellä on vuosikymmenten kokemus kunnallisista luottamustehtävistä muun muassa Joensuun kaupunginvaltuustosta ja hallituksesta.

Kuljetusyrittäjä Osmo Kokko toimi kansanedustajana vuosina 2011-2015. Nyt hän pyrkii takaisin eduskuntaan Savo-Karjalan vaalipiiristä.

Eduskunnassa Kokko toimi liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtajana, sekä varajäsenenä maa- ja metsätalousvaliokunnassa ja eduskunnan tilintarkastajien varajäsenenä. Heinävedellä syntynyt Kokko on naimisissa ja kahden aikuistuneen lapsen isä.

Toinen kansanedustajaehdokkaaksi nimetty non opperalaulaja, musiikkipedagogi Matti Turunen, joka on työskennellyt kanttorina Joensuussa, tuntiopettajana Kuopiossa Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin ja laulun yksilöopetuksessa sekä Itä-Suomen yliopiston läntisen teologian osastolla puhe- ja laulutaidon opettajana.

Turunen on toiminut Savonlinnan oopperajuhlien solistina ja on tällä hetkellä kiinnitettynä Kansallisoopperan oopperalaulajana. Matti Turunen toimii vapaa-ajallaan aktiivisesti erilaisissa hengellisen kulttuurin järjestöissä, kuten kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus ry:n taidetyöryhmän puheenjohtajana sekä Joensuun Gospel ry:ssä.

Ylös