Espoon Kristillisdemokraatit irtosivat budjettisovusta – ”Vaadimme enemmän perheille ja nuorille”

22.11.2022 klo 13:48 Politiikka Kristiina Kunnas

Espoon KD-kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja Antero Laukkanen ei ymmärrä sitä, etteivät kaupungin poliittiset ryhmät löytäneet yksimielisyyttä koulutuksen tarpeiden riittävään kohtaamiseen. – Espoossa on pysyvä taloluden ylijäämä ja samaan aikaan pysyvä palveluiden alijäämä. Tätä ei voi hyväksyä.

Espoon Kristillisdemokraatit vaativat, että espoolaisten verotuloja käytetään palveluiden parantamiseksi ja erityisesti perheiden ja nuorten hyvän lapsuuden ja tulevaisuuden rakentamiseen.

– Espoossa on pysyvä talouden ylijäämä ja samaan aikaan pysyvä palveluiden alijäämä. Tätä ei voi hyväksyä, Antero Laukkanen toteaa.

Laukkasen lisäksi Espoon kaupunginvaltuustossa istuvat KD-valtuutetut Kaarina Järvenpää ja Mika Poutala.

Espoon talouden ylijäämä oli vuonna 2021 lähes 200 miljoonaa euroa ja kaupunginjohtajan talousarvio esityksessä vuodelle 2023 ylijäämä on 140 miljoonaa euroa.

– On käsittämätöntä, etteivät poliittiset ryhmät löytäneet yksimielisyyttä koulutuksen tarpeiden riittävään kohtaamiseen, eivätkä riittävää lisärahoitusta kouluavustajien lisäämiseen, eivätkä myöskään erityisopetuksen lisäämiseen tai syrjäytymisen ehkäisemiseen, Espoon KD kritisoi.

– Kaiken lisäksi muut ryhmät kokoomuksen johdolla halusivat leikata lapsiperheiltä kotihoidon tuen Espoo-lisän rajaamalla maksun ikärajaa 2,5 vuodesta 1,5 vuoteen.

Antero Laukkanen ja Espoon KD-valtuustoryhmä muistuttavat, että tämä on suuri menetys lapsiperheille ja merkittävä kululisä Espoon kaupungille.

Perheitä lähes painostetaan tuomaan lapset kaupungin varhaiskasvatukseen, vaikka tiedossa on, että hoitopaikan hinta on moninkertainen verrattuna kotihoitoon.

– Perheitä lähes painostetaan tuomaan lapset kaupungin varhaiskasvatukseen, vaikka tiedossa on, että hoitopaikan hinta on moninkertainen verrattuna kotihoitoon.

Espoon KD esitti koulutukseen ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseen yhteensä 3,8 miljoonaa euroa ja Espoo-lisän ehtojen säilyttämisen ennallaan 4,6 miljoonaa euroa sekä Espoonlahden urheilupuiston tekojään huoltorakennuksen, Perkkaanniityn kentän huoltorakennuksen ja Oittaan uimarannan pukutilojen rakentamisen lisäkustannuksiin 2,2 miljoonaa euroa.

– Esityksemme ei muille ryhmille kelvannut, Antero Laukkanen pahoittelee.

 

 

Ylös