Päivi Räsänen kehottaa Keskustaa lähtemään hallituksesta

29.11.2022 klo 16:02 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen arvioi, että hallitus toimii jo kuin vähemmistöhallitus. Räsänen kehottaa Keskustaa lähtemään hallituksesta.

Hallitus on ajautunut jälleen kriisiin sen jälkeen, kun Keskusta äänesti opposition mukana luonnonsuojelulain muutoksista.

Hallituskumppanit, etunenässä Vihreät, syyttävät Keskustaa petoksesta ja yhteistyöstä irtaantumisesta.

KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen arvioi, että hallitus toimii nyt jo kuin vähemmistöhallitus, hakien oppositiopuolueilta tukea riitaisille hankkeilleen.

– Kehotankin ystävällisesti ja yhteistyön hengessä Keskustaa lähtemään ulos hallituksesta.

– Kehotankin ystävällisesti ja yhteistyön hengessä Keskustaa lähtemään ulos hallituksesta. Sopiva ajoitus tässä olisi maatalouden pelastamista koskeva välikysymys ja siinä luottamuslauseäänestys, Räsänen viittaa KD:n alullepanemaan välikysymykseen, joka on käsittelyssä ensi viikolla.

Räsänen sanoo, että nykyisen opposition ja Keskustan turvin voitaisiin turvata maataloudelle kiireellisesti tarvittava tukipaketti, jotta suomalaisen elintarviketuotannon katastrofi ja kuluttajia uhkaava ruokakriisi voidaan välttää.

– Jos maatalous nyt ajetaan alas, tuotantoa on käytännössä hyvin vaikea käynnistää uudestaan.

Marinin vähemmistöhallitus voisi Räsäsen mielestä toimittaa loppukaudesta ainoastaan isänmaan kannalta oleelliset, laajaa parlamentaarista tukea nauttivat hankkeet kunnialla maaliin. Näitä ovat esimerkiksi puolustukseen ja Natoon liittyvät esitykset.

– Keskustaa ei tarvita loppuvaalikauden pönkäksi vihervasemmistolaisessa hallituksessa, joka toiminnallaan uhkaa tuhota elintarviketuotannon omavaraisuuden vuosikymmeniksi eteenpäin.

Ylös