Sari Essayah kolumnissaan: Haastamme hallitusta

5.12.2022 klo 11:25 Kolumnit Sari Essayah

Itsenäisyyspäivän jälkeen hallitus vastaa KD:n tekemään välikysymykseen suomalaisen maatalouden kriisistä ja kotimaisen ruuantuotannon turvaamisesta tulevaisuudessa.

Hallituksella on ollut koko vaalikausi aikaa tarttua maatalouden ahdinkoon. Päätösten lykkääminen jälleen eteenpäin hamaan tulevaisuuteen on vastuutonta. Suomalainen ruoka loppuu lautaselta, jos emme toimi. Kaikille muille energiatukia tuntuu riittävän, mutta ei alkutuottajille.

On hälyttävää, että joka päivä kolme tilaa laittaa ovensa säppiin samalla kun kauppa ja pankit tahkoavat ennätystuloksia. Myös EU-vaikuttaminen hallituksessa on ollut aivan liian löysää ja kansallisen edun sivuuttavaa kuten ennallistamisasetuksessa on jo nähty.

KD esitti jo elokuussa 100 keinoa ruokaturvan ja huoltovarmuuden parantamiseksi. Puolustamme suomalaista ruokaa ja sen tuottajaa. Omavaraisuuden vahvistaminen on myös turvallisuuskysymys.

KD esitti jo elokuussa 100 keinoa ruokaturvan ja huoltovarmuuden parantamiseksi. Puolustamme suomalaista ruokaa ja sen tuottajaa.

Kuluneen vaalikauden aikana Suomen suunta on käynyt monella tavalla huolestuttavaksi. Maamme on velkaantunut historiallisen paljon. Pelkkiin korkoihin menee ensi vuonna miljardi enemmän rahaa, eli velan hoitomenoihin hupenee yhteensä koko lailla sama summa kuin aloittavat hyvinvointialueet tarvitsisivat alirahoituksensa kattamiseksi.

Hallituksen ensi vuoden budjetti on 8,1 miljardia alijäämäinen ja silti monet keskeiset ongelmat kuten terveydenhuollon ja vanhustenhoivan kriisit jäävät korjaamatta ja maatalouden ahdinko auttamatta. Juuri näihin kipukohtiin KD:n vaihtoehtobudjetti tarjoaa ratkaisuja.

Suomeen suunnanmuutos – sitä me haluamme! Se ei kuitenkaan rakennu itsestään, vaan me tarvitsemme oman visiomme toteuttamiseen vaalivoiton. Hyvä ehdokasasettelu on nyt tärkein asia vaaleja kohti käytäessä, samoin innostunut vaalityö. Jokainen voi olla mukana tukemassa ehdokkaiden kampanjoita ja auttamassa osastojen ja piirien tilaisuuksissa.

Meitä kaikkia tarvitaan vaalityöhön. Kevääksi toivotan iloista mieltä ja paljon hymyjä vaalikentille!

Vaihtoehtobudjetti 2023

KD:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah marraskuun lopulla vaihtoehtobudjetin lanseeraustilaisuudessa. (Kuva: Kristiina Kunnas)

Ylös