Östman ministeri Kurviselle: ”Jätitte vastaamatta kaikkein polttavimpaan kysymykseen”

7.12.2022 klo 17:47 Eduskunta Kristiina Kunnas

Peter Östman muistutti maa- ja metsätalousministeri Kurvista siitä, että tältä ei tullut vastausta opposition kysymykseen.

– Ministeri Kurvinen, te jätitte nyt vastaamatta siihen kaikkeen polttavimpiin kysymykseen! Eli aikooko hallitus nyt vihdoin tuoda viljelijöille energia- ja lannoitetukipaketin? KD:n kansanedustaja Peter Östman arvosteli.

– Oletteko tutustunut Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetin esitykseen, jossa me esitämme kriisiin 300 miljoonaa euroa?

Aikooko hallitus nyt vihdoin tuoda viljelijöille energia- ja lannoite tukipaketin? – Östmanin kysymys ministeri Kurviselle

– Taidamme olla ainoa tämän eduskunnan puolue, joka ensi vuoden budjettiin tätä esittää, Östman huomautti.

Lupailuja on tullut muualtakin, tekoja ei.

– Täällä esimerkiksi edustaja Kalli ja ja muut keskustalaiset ovat tällaista lupailleet. Mutta lupaatteko te, ministeri, sellaisen tuoda? Nämä maatalousyrittäjät tarvitsevat nyt tulevaisuudennäkymiä ja viestin siitä, aikooko hallitus heitä tukea tämän akuutin kriisin ohi.

– Hallituksen viivyttely tuo ihan merkittävä epävarmuutta näille viljelijöille. Ja yhä enemmän menee ovia säppiin maatiloilla, jos te ette nyt toimi, Östman ennusti.

Ministeriltä ei saatu suoraa vastausta kysymykseen koko keskustelun aikana .

Ylös