Eduskunnan Israel-ryhmä ja Antisemitismin vastainen ryhmä: Taiteilijoiden Kiasma-boikotti on antisemitismiä ja kaiku menneisyydestä

8.12.2022 klo 15:57 Politiikka Kristiina Kunnas

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmä ja antisemitismin vastainen ryhmä pitävät suomalaistaiteilijoiden Kiasma-boikottia valitettavana esimerkkinä nykyajan suvaitsemattomuudesta sekä antisemitismistä ja kaikuna menneisyydestä.

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmä ja antisemitismin vastainen ryhmä tuomitsevat jyrkästi Chaim ”Poju” Zabludowiczin maalittamisen, jossa laaja taiteilijajoukko vaatii hänen erottamistaan Kiasman tukisäätiön hallituksesta.

– Tämä tapaus on valitettava esimerkki nykyajan suvaitsemattomuudesta ja antisemitismista, jossa jopa yksittäistä keskitysleiriltä selviytyneen juutalaisen jälkeläistä maalitetaan tavalla joka näyttää rasistiselta. Lisäksi taiteilijoiden näkemys Zabludowiczin mielipiteistä ja tarkoitusperistä on virheellinen ja tarkoitushakuinen.

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmä ja antisemitismin vastainen ryhmä toivovat, että entistä paremmin tunnistettaisiin tällaiset nykyajan ilmiöt, joiden juuret ovat Euroopassa satoja vuosia eri tavoin ilmenneessä juutalaisvihamielisyydessä.

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmä ja antisemitismin vastainen ryhmä toivovat, että entistä paremmin tunnistettaisiin tällaiset nykyajan ilmiöt, joiden juuret ovat Euroopassa satoja vuosia eri tavoin ilmenneessä juutalaisvihamielisyydessä.

Ryhmän tiedotteen allekirjoittavat eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja, KD:n kansanedustaja Peter Östman, eduskunnan antisemitismin vastaisen ryhmän puheenjohtaja, KD:n kansanedustaja Antero Laukkanen, eduskunnan Israel-ystävyysryhmän jäsenet ja Kokoomuksen kansanedustajat Ben Zyskowicz ja Heikki Vestman sekä eduskunnan Israel-ystävyysryhmän jäsenet ja perussuomalaisten kansanedustajat Ville Tavio ja Toimi Kankaanniemi.

Peter Östman (Kuva Jukka Salmi)

Vaihtoehtobudjetti 2023

Antero Laukkanen (Kuva Kristiina Kunnas)

Ben Zyskowicz

Ben Zyskowicz (Kuva: Eduskunta)

Heikki Vestman

Heikki Vestman (Kuva: Eduskunta)

Ville Tavio

Ville Tavio (Kuva: Eduskunta)

Toimi Kankaanniemi

Toimi Kankaanniemi (Kuva: Eduskunta)

 

Ylös